Če imate radi preproste, a hkrati posebne sladice, je ta pehtranov kolač odlična izbira. Recept je pripravljen hitro, pehtran pa mu doda osvežujočo aromo, ki ga loči od običajnih jogurtovih peciv.
Sestavine
- 1 navaden jogurt
- 2 jogurtova lončka moke
- 1/2 lončka sladkorja (po želji lahko tudi več)
- 1 lonček olja
- 1/2 lončka mleka z malo ruma
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- 2 vanilijeva sladkorja
- šopek svežega pehtrana

Postopek
- V višji posodi stepemo sladkor, vanilijev sladkor, jogurt, mleko z rumom, olje in rumenjaka.
- Stepamo toliko časa, da masa lepo naraste.
- Dodamo moko, ki smo jo predhodno zmešali s pecilnim praškom, ter na drobno sesekljane pehtranove lističe.
- Na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov.
- Testo vlijemo v namazan višji pekač, ga poravnamo in pečemo približno 30 minut pri 180 °C.
Pehtran v Sloveniji ni le kulinarična, ampak tudi kulturna posebnost – mnogi ga povezujejo z značilno slovensko potico. V pecivu pa prinaša prijetno svežino, ki ga loči od bolj klasičnih okusov.
Recept za hitro torto, pripravljeno v 30 minutah, ki z okusom resnično navduši
















































