Drobovina ne spada med najbolj priljubljene dele mesa, ki bi jih ljudje z veseljem pripravljali. A če boste piščančja jetra naredili na tak način, vam ne bo žal.
Sestavine
- 800 g piščančjih jeter
- 300 g čebule
- 2 stroka česna
- 400 g kisle smetane
- 2 žlički gorčice
- 30 g masla
- Sol po okusu
- Mleti črni poper po okusu
- 1/2 žličke posušenega origana
- 1/3 žličke posušene bazilike
- 1/3 žličke posušenega timijana
Postopek
- Piščančja jetra prerežite na pol in odstranite žilice ter drobce zeleno-rumene barve, da preprečite grenak okus.
- Jetra dobro osušite s papirnatimi brisačkami in jih narežite na manjše kose.
- Čebulo narežite na tanke polovične obročke.
- V veliki ponvi segrejte maslo na srednjem ognju.
- Dodajte čebulo in jo pražite približno 5–7 minut, dokler ne postane mehka in rahlo zlata.
- Čebulo potisnite ob robove ponve, da naredite prostor za jetra.
- V isti ponvi piščančja jetra po delih pražite na srednjem ognju približno 5 minut. Ne dodajajte vseh jeter naenkrat, saj se bodo tako lepo zapekla in ne kuhala.
- Po praženju dodajte sol, mleti črni poper, sesekljan česen, gorčico, origano, baziliko in timijan.
- Premešajte začinjena jetra, nato dodajte kislo smetano.
- Na srednjem ognju dušite še 10 minut, občasno premešajte, da se okusi lepo povežejo.
- Kot prilogo ponudite pire krompir, kuhane testenine ali riž.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za piščanca v najboljši omaki s šampinjoni
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira