Drobovina ne spada med najbolj priljubljene dele mesa, ki bi jih ljudje z veseljem pripravljali. A če boste piščančja jetra naredili na tak način, vam ne bo žal.

Sestavine

  • 800 g piščančjih jeter
  • 300 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 400 g kisle smetane
  • 2 žlički gorčice
  • 30 g masla
  • Sol po okusu
  • Mleti črni poper po okusu
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 1/3 žličke posušene bazilike
  • 1/3 žličke posušenega timijana

Postopek

  1. Piščančja jetra prerežite na pol in odstranite žilice ter drobce zeleno-rumene barve, da preprečite grenak okus.
  2. Jetra dobro osušite s papirnatimi brisačkami in jih narežite na manjše kose.
  3. Čebulo narežite na tanke polovične obročke.
  4. V veliki ponvi segrejte maslo na srednjem ognju.
  5. Dodajte čebulo in jo pražite približno 5–7 minut, dokler ne postane mehka in rahlo zlata.
  6. Čebulo potisnite ob robove ponve, da naredite prostor za jetra.
  7. V isti ponvi piščančja jetra po delih pražite na srednjem ognju približno 5 minut. Ne dodajajte vseh jeter naenkrat, saj se bodo tako lepo zapekla in ne kuhala.
  8. Po praženju dodajte sol, mleti črni poper, sesekljan česen, gorčico, origano, baziliko in timijan.
  9. Premešajte začinjena jetra, nato dodajte kislo smetano.
  10. Na srednjem ognju dušite še 10 minut, občasno premešajte, da se okusi lepo povežejo.
  11. Kot prilogo ponudite pire krompir, kuhane testenine ali riž.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za piščanca v najboljši omaki s šampinjoni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je 5 mest, ki jih zagotovo pozabite redno čistiti
Naslednji članekOptična iluzija: Le ljudje z izjemno inteligenco lahko hitro preštejejo vse trikotnike na sliki