Če imate radi jedi na žlico, potem je tale obara kot nalašč za vas. Pripravite jo z malo truda, okus pa je odličen.
Sestavine
- 500 g telečjega mesa (najbolje iz plečeta)
- Zelenjava: krompir, čebula, koren zelene, korenje
- Začimbe: poper v zrnu, sol, zelenjava, lovorov list, paprika, peteršilj
- moka 4 žlice
- jajce 1 kos
- kisla smetana 1 žlica
Postopek
- Na samem začetku bomo pripravili in narezali zelenjavo: en krompir, dva korenčka, eno čebulo in koren zelene. Prav tako narežemo teletino na kocke.
- Na olju 5 minut pražimo čebulo in dodamo teletino. Dušimo skupaj 15 minut.
- V ponev dodamo 2 litra vode in na drobno narezano zelenjavo: krompir, korenje, koren zelene. Dodamo 2 – 3 lovorjeve liste in nekaj zrn popra.
- Kuhamo 2 uri brez dodajanja vode na majhnem ognju. Občasno seveda premešamo.
- Naredimo hladno prežganje: 4 žlice moke, 1 žlica paprike in vode – dobro premešamo in dodamo v ponev med mešanjem juhe.
- Kuhamo še 15 minut.
- Proti koncu dodamo peteršilj.
- Juho odstavimo s krožnika in v drugi posodi ločimo en rumenjak ter dodamo žlico kisle smetane. Dobro premešamo in ob rahlem mešanju dodamo v juho.
OPOMBA: Med dodajanjem jajc in kisle smetane juha ne sme biti na štedilniku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira