Preprost in bogat recept za okusno obaro iz teletine (ali mlade govedine), primeren za 5–6 porcij. Jedi se lahko pogreje naslednji dan, zato je odlična tudi za vnaprej pripravljeno kosilo.
Sestavine
- 1 kg teletine (ali mlade govedine)
- 2 krompirja
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 200 g zamrznjenega graha
- 2 stroka česna
- 50 ml paradižnikovega soka
- 1 svež paradižnik
Postopek
- Priprava mesa: Meso narežite na trakove, posolite, popoprajte, dodajte malo olja in začinite z vegeto. Če imate čas, pustite, da se marinira nekaj ur.
- Praženje čebule in korenja: Na segretem olju na hitro popražite sesekljano čebulo, nato dodajte narezan korenček in vse skupaj pražite približno 5 minut.
- Dodajanje mesa: Dodajte meso in ga na srednji temperaturi dušite 15 minut, da lepo spusti sokove.
- Dodajanje krompirja in graha: Krompir narežite na kocke in ga skupaj z grahom dodajte v lonec. Kuhajte približno 20 minut brez dodatka vode, saj bo meso izpustilo dovolj tekočine.
- Paradižnik in česen: Svež paradižnik olupite, naribajte in skupaj s sesekljanima strokoma česna dodajte v lonec. Kuhajte še 20 minut.
- Dodajanje vode: Dolijte 500 ml tople vode, dobro premešajte in kuhajte še 15–20 minut, da se vsi okusi povežejo.
- Zgostitev: Dodajte eno žlico moke (razmešano v malo vode ali direktno v obaro) in po potrebi dodatno začinite po okusu.
Video recept
Pripravite tudi: okusna piščančja obara z žličniki
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira