Testenine lahko pripravljamo z različnimi omakami. Najpogostejša in najbolj priljubljena je mesna bolognese omaka, potem ji sledi navadna paradižnikova in tako dalje. Ker je sezona špargljev, smo vam izbrskali recept za testenine s šparglji, ker so zdravi in okusni.
Sestavine
- 250 g špargljev
- 80 g čebule
- 2 žlici masla
- 2 stroka česna
- 250 g testenin
- 500 ml zelenjavne juhe
- Sol in črni poper
- 250 ml smetane za kuhanje
- 60 do 70 g naribanega parmezana
Postopek
- Špargljem odstranimo spodnji, trši del in jih damo v skledo.
- Čebulo sesekljamo in jo damo v ponev z maslom.
- Pražimo toliko časa, da postekleni.
- Dodamo dva stroka zdrobljenega česna in pražimo še minutko.
- Dodamo testenine in 500 ml jušne osnove. Premešamo, solimo in popramo.
- Ko začnejo testenine vreti, jih pokrijemo in kuhamo še 7 minut.
- Odkrijemo, dodamo šparglje in kuhamo še 3-5 minut.
- Dobro premešamo in dodamo 250 ml smetane za kuhanje.
- Znova premešamo in pustimo še 3 minute ali 5, če so šparglji debelejši.
- Odkrijemo in posujemo s parmezanom, dobro premešamo in postrežemo.
















































