Domač čokoladni namaz je veganski, zdrav, brez olja, rafiniranega sladkorja in narejen iz samo dveh sestavin. Okusen je s svežim kruhom, palačinkami, vaflj in še več. Uživajte !!
1. KORAK
Uporabite vegansko temno čokolado, ki jo razdrobite na koščke in postavite v skledo.
2. KORAK
Kokosovo mleko vlijemo v ponev na zmernem ognju in segrevamo, dokler se s površine ne dvigne para. Kokosovega mleka ne želite vreti, sicer bi lahko zažgalo čokolado. Zato bodite pozorni na to.
3. KORAK
Vroče kokosovo mleko prelijte po čokoladnih koščkih in pokrijte s pokrovom. Pustimo stati 2-3 minute brez mešanja. Po preteku časa zmes nežno premešajte, da postane svilnato gladka in sijajna. Običajno traja približno 2 minuti.
4. KORAK
Prelijte v steklen kozarec in postavite v hladilnik dokler se ne strdi.
Zadnji prispevki
- Popolni za jesenske večere: Mehki, dišeči in slastni mafini z jabolkom in cimetom
- Naravno čistilo za okna: preprost recept, ki premaga vsa kupljena čistila
- Kremno pecivo s čokolado, vanilijo in kokosom – nebeško dobro
- Dušeno rdeče zelje, odlična priloga za Martinovo
- Seznam stvari, ki jih nikoli ne puščajte v vozilu, ko se začne hladno vreme
- Domači prijatelj z orehi in čokolado: pecivo, ki vsakogar navduši
















































