Ste že poskusili navadne carbonara testenine? Če so vam bile všeč, bodo te z bučkami le še korak naprej. Ne bo vam žal, če jih pripravite.
Sestavine
Sestavine za omako:
- 3 rumenjaki
- sveže mleti poper
- 50 g pecorino romano sira
- 50-60 ml ekstra deviškega olivnega olja
- 200 g slanine (dimljena in posušena)
- 700 g bučk
Testenine:
- 1 celo jajce
- 3 beljaki
- 250 g gladke moke
- 1 velika žlica ekstra deviškega olivnega olja
- 12 g soli (za vodo, v kateri se bodo kuhale testenine)
Postopek
- Priprava jajc:
- Razdelite 4 jajca v dve posodi. V eno posodo dodajte eno celo jajce in tri beljake, v drugo pa tri rumenjake, poper in pecorino romano sir. Točne količine so napisane zgoraj v seznamu sestavin (glejte seznam sestavin) in v video receptu.
- Zmes z rumenjaki, poprom in pecorino sirom premešajte, oblikujte v kroglico in pokrijte ter shranite v hladilnik do kasnejše uporabe.
- Priprava testa za testenine:
- V posodo z enim jajcem in tremi beljaki dodajte ekstra deviško olivno olje, dobro premešajte, nato dodajte gladko pšenično moko in zamesite testo za domače testenine.
- Testo razvaljajte in stanjšajte v krog, pri tem pa posujte z moko tako podlago kot tudi testo. Narežite na tanke rezance, kot je prikazano v video receptu. Pustite, da se sušijo do uporabe, tj. toliko časa, kot je potrebno za pripravo naslednje faze recepta.
- Priprava slanine:
- Slanino narežite na nekoliko debelejše koščke.
- Priprava bučk:
- Bučke narežite na trakove.
- Praženje slanine in bučk:
- V dobro segreti ponvi dodajte ekstra deviško olivno olje in slanino. Pražite 1-2 minuti, nato odstranite slanino iz ponve. Nasvet: Uporabite maščobo, v kateri se je pražila slanina. Na tej maščobi pražite prej narezane bučke naslednjih 5 minut. Hkrati kuhajte rezance v soljeni vreli vodi. Ko so testenine kuhane, jih dodajte k bučkam, nato vrnite slanino skupaj s 100 ml vode, v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešajte 1-2 minuti, da postane jed zelo vroča.
- Kombiniranje sestavin:
- Vroče testenine z bučkami dajte v posodo, ki ste jo hranili v hladilniku z oblikovano kroglico iz rumenjakov, popra in pecorino sira. Takoj dodajte še 100 ml vrele vode, v kateri so se kuhale testenine, ter hitro in temeljito premešajte, da postane jed kremasta. Med mešanjem pride do termične obdelave, zato rumenjaki ne ostanejo surovi. Carbonara z bučkami bo točno takšna, kot jo pričakujete.
- Postrežba:
- Carbonara s bučkami je pripravljena za postrežbo. Po želji jo lahko posujete z naribanim pecorino romano sirom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira