Težko pričakovana sezona bučk se je pričela. Pripravite jih lahko na 1001 način in nekaj odličnih idej najdete tudi pri nas. Tokrat vam predstavljamo recept za bučkine medaljone, ki ne bodo pečeni v olju, ampak v pečici, pa zato niso nič manj slastni.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 korenčka
- 2 srednje velika krompirja
- 1 žlica soli + ščepec
- 3 jajca
- 3 žlice zdroba
- 200 ml krušnih drobtin
- 100 g trdega sira
- poper, peteršilj, čebula v prahu
Postopek
- Bučke olupimo, prav tako korenček in krompir ter naribamo v skledo.
- Posujemo s soljo, premešamo in pustimo 30 minut, da odstoji.
- Ko bo zelenjava spustila vodo, dobro odcedimo.
- Dodamo 3 jajca, začimbe po okusu in nariban sir ter zdrob.
- Premešamo in pustimo 5 minut, da stoji.
- Iz mase oblikujemo medaljone, ki jih povaljamo v krušnih drobtinah in postavimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
- Pečemo v pečici 15 minut, nato medaljone obrnemo in pečemo še nadaljnjih 15 do 20 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira