Ta sirova torta je ena najboljših sirovih tort, kar ste jih kdaj jedli. Je bogata, lepa in super okusna.

Sestavine

Za pistacijevo pasto :

  • 400 gramov olupljenih praženih pistacij

Za testo:

  • 1/3 skodelice (45 g) pistacij
  • 160 g graham krekerjev/piškotov
  • 6 žlic (90 g) sladnega masla
  • 1 žlica mleka

Za nadev:

  • 4 skodelice (900 g) kremnega sira
  • 1 skodelica (200 g) sladkorja
  • 3/4 skodelice (180 g) pistacijeve paste
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 1/4 skodelice (60 ml) smetane
  • 1/2 skodelice (115 g) kisle smetane
  • 1½ žlice koruznega škroba
  • Za preliv:
  • 3 žlice (45 g) pistacijeve paste
  • 120 g bele čokolade
  • 1/4 skodelice (60 ml) težke smetane

Za okras:

  • Drobno mlete pistacije

Postopek

  1. Pripravite pistacijevo pasto: Pistacije olupite iz lupine. Nato jih položite v čisto kuhinjsko krpo in pretresite, da odstranite čim več kože. Pistacije (350-400 g) dajte v močan blender in mešajte, dokler ne postane gladko in kremasto. Ta postopek lahko traja 10-15 minut (odvisno od vašega mešalnika), zato bodite potrpežljivi. Prenesite pasto v skledo, če je v tej fazi pasta topla, jo postavite v hladilnik.
  2. Naredite testo: Pečico segrejte na 160 °C.
    V kuhinjskem robotu zdrobite piškote in pistacije v drobne drobtine. Dodajte stopljeno maslo in mešajte, dokler se ne združi. Dodajte mleko in ponovno zmešajte. Pritisnite na dno 23 cm pekača. Pecite 7-8 minut, odstranite iz pečice, a jo pustite prižgano.
  3. Pripravite nadev: V veliki skledi stepite kremni sir in sladkor do gladkega. Dodate pistacijevo pasto in mešajte do gladkega. Dodajte jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju stepajte. Dodajte vanilijev ekstrakt, kislo smetano, smetano, sol in stepajte do gladkega. Dodajte koruzni škrob in stepajte.
  4. Pekač položite na velik kos folije in folijo prepognite ob straneh pekača. Nadev prelijte čez testo, pekač postavite v pekač. Pekač napolnite s toliko vroče vode, da sega do polovice stranic pekača. Pecite 50-60 minut ali dokler se rob ne strdi, sredina pa se rahlo pomiga (čas pečenja se lahko razlikuje).
  5. Ugasnite ogenj in pustite v pečici še eno uro.
  6. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo eno uro, nato pa postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
  7. Naredite preliv (pistacijev ganache): v skledo date belo čokolado. Zavrite gosto smetano in jo prelijte čez čokolado, pustite stati 1 minuto, nato mešajte, dokler se ne stopi. Dodajte pistacijevo pasto in mešajte, dokler ni gladka.
  8. Ganache prelijte čez cheesecake in ga enakomerno razporedite. Postavite v hladilnik do serviranja (vsaj eno uro).
  9. Okrasite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTi triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele
Naslednji članekOptična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah