Odlični čolnički z mletim mesom in jajcem nikogar ne pustijo ravnodušnega. So izjemno okusni in prava osvežitev za kosilo ali večerjo. Zakaj bi vedno pripravljali je mesno štruco ali mesne kroglice, ko pa lahko poskusite še kaj drugega.
Sestavine
- 800 g mletega mesa
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 10 g česna, mletega
- 1 jajce
- 10 g soli
- 7 g črnega popra
- 100 g sira, naribanega
- 4 jajca
- 4 g soli
Postopek
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- Mleto meso zmešajte s čebulo, česnom, jajcem, soljo in črnim poprom.
- Zmes dobro premešajte in, ko so sestavine dobro med seboj povezane, pustite, da malo počiva.
- Pekač obložite s peki papirjem in iz mesa oblikujte čolničke z jamico na sredi.
- Vsako jamico napolnite z malo sira in vanjo dajte jajce. Posolite po vrhu.
- Pecite v predogreti pečici toliko časa, da se meso speče – približno 30 – 40 minut. Odvisno od velikosti čolničkov.
- Postrezite z dobro solato. Zraven se prileže tudi francoska.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira