Ti piškoti so narejeni iz krhkega testa, ki je enako za obe plasti, le da v polovico dodamo kakav. Tako dobimo dve podobni, a različni testi, s kombinacijo katerih lahko naredimo zanimive vzorce in odlične piškote, da popestrijo praznični pladenj s piškoti.
Sestavine
- 150 g masla
- 300 g ostre moke
- pol vrečke pecilnega praška
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 1 jajce
- 30 g kakava (2 jušni žlici)
Postopek
- Maslo zdrobimo z moko, da dobimo krhko testo.
- Dodamo pecilni prašek in sladkor v prahu ter vse premešamo.
- Dodamo jajce in zmešamo gladko testo.
- Testo razdelimo na polovice.
- Dodamo kakav in zgnetemo gladko testo.
- Obe masi damo v prozorne vrečke in ohladimo v hladilniku.
- Nato na podlago razvaljamo belo in črno testo.
- Črno testo namažemo z vodo s čopičem.
- Belo testo s pomočjo valjarja prestavimo na črno.
- Z nožem naredimo pravilne robove (četverokotna oblika).
- Testo zvijemo v rolado.
- Zavitek z ostrim nožem prerežemo na dva enaka dela.
- Prestavimo na trdo podlago in pustimo v hladilniku eno uro, da počivajo.
- Preostanek testa pregnetemo, da dobimo pisano celoto.
- Razvaljamo in izrežemo oblike po željah.
- Za eno uro jih shranimo v hladilnik.
- Ohlajene svaljke narežemo na 5-6 mm debele kose in jih položimo v pekač obložen s papirjem za peko.
- Piškote pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj 10 minut.
- Piškote dobro ohladimo in shranimo v pločevinasto posodo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira