Ste se kdaj vprašali, kaj je tako dobrega pri kupljenemu čipsu, da ga ne morete poustvariti. Skrivnost je razkrita. Sledite spodnjemu receptu in z malo truda boste doma imeli še boljši čips, kot je tisti iz trgovine. Če želite, lahko poleg pripravite okusno omakco za še večji užitek. Če se držite kakšne diete, ali preprosto živite bolj zdravo, lahko pripravite tudi čičerikin čips.
Sestavine
- 1 večji krompir
- pol čebule
- Začimbe po izbiri
- 4 žlice škroba (40 gramov) – odvisno od velikosti krompirja se lahko razmerje škroba spremeni, preverite konsistenco
Postopek
- Krompir in čebulo skuhate in pretlačite z vilico.
- Prestavitev blender (električni mešalnik) in mešajte, dokler ne dobite pasti podobne zmesi.
- Zmes prestavite v skledico, dodajte začimbe po okusu (rdečo papriko, sol, poper, vegeto) in dodajte 4 žlice škroba (preverite konsistenco, morda boste morali dodati še več škroba, ali malo vode).
- Zmes prestavite v brizgalko za smetano (ali kar v navadno vrečko, ki ji odrežete konec) in nabrizgajte po peki papirju majhne kupčke, ki morajo imeti dovolj razmika.
- Postavite na vrh še en list peki papirja in sploščite kupčke, da dobite obliko čipsa.
- Pustite peki papir na vrhu in postavite v pečico na 180 stopinj.
- Pecite približno 15 – 20 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kako si pomagati pri bolečem grlu: preizkušeni nasveti iz domače lekarne
- Najbolj mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih
- Katere jedi so najbolj primerne za v zamrzovalnik?
- Najbolj mehki buhteljni z vanilijevim nadevom: recept, ki vedno uspe
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
















































