Ti hrustljavi in okusni domači krutoni so popoln dodatek k solatam, juham ali preprosto kot prigrizek. Pripravljeni so hitro, iz ostankov kruha pa ustvarite svežo in zdravo alternativo tistim, kupljenim v trgovini.

Sestavine

  • 340 g hrustljavega kruha
  • 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 čajna žlička italijanskih začimb
  • 1 čajna žlička česna v prahu (ali 2 stroka česna, mleta)
  • 1/4 čajne žličke fine morske soli
  • 1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra

Postopek

Priprava začinjenega oljčnega olja:

  1. V manjšo posodo dodajte oljčno olje, italijanske začimbe, česen v prahu, sol in poper.
  2. Premešajte, da se sestavine povežejo, in pustite, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljate kruh.

Priprava kruha:

  1. Kruh z nazobčanim nožem narežete na kocke velikosti približno 2 cm.
  2. Skorjo pustite, saj doda raznolikost in dodatno hrustljavost.
  3. Kocke kruha prenesite v veliko skledo.

Mešanje in pečenje:

  1. Pokapajte kruh z začinjenim oljčnim oljem in ga dobro premešajte, da se vse kocke enakomerno obložijo.
  2. Kocke kruha razporedite v eni plasti po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
  3. Pecite v predhodno ogreti pečici na 190 °C  15–20 minut, dokler krutoni niso zlato zapečeni in hrustljavi. Na polovici peke jih premešajte, da se enakomerno spečejo.

Hranjenje:

  1. Ohladite krutone na sobno temperaturo, nato jih shranite v nepredušno posodo ali vrečko z zadrgo.
  2. Pri sobni temperaturi bodo krutoni ostali sveži do 2 tedna.

Video recept

 

NAREDITE TUDI: Domače testenine: Pljukanci s špinačo; recept, ki vas bo navdušil


Zadnji prispevki

Prejšnji članekImate sledi vodnega kamna na kozarcih? S tem trikom jih boste hitro odstranili brez drgnjenja
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #91