Ajvar je namaz, ki ne sme manjkati ob žaru, ob dobrih čevapčičih. Nekateri ga dajo celo v sendviče in različne omake. Največkrat ga kupimo v trgovini, a če bi vedeli, kako okusen je šele domač, ga ne bi nikoli več. Pripravite ga.
Sestavine
- 40 kg paprike
- 10 kg jajčevca
- 2 litra olja
- 200 g sladkorja
- sol po želji
- 15 glav česna
- 3 dl vinskega kisa
Postopek
Postopek priprave si oglejte v videu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira