Preprost, a okusen recept, ki združuje nežne kozice, aromatičen česen in osvežilno limono.

Sestavine

  • 250 g špagetov
  • 500 g kozic ali škampov (olupljeni in očiščeni)
  • 2 žlici sesekljanega česna
  • 1 skodelica sesekljane čebule
  • Čilijevi kosmiči po okusu
  • 1/2 žličke paprike
  • Črni poper po okusu
  • Sol po okusu
  • 2 žlici olja
  • 3 žlice masla
  • Limonina lupinica (po okusu)
  • 1 žlica limoninega soka
  • Sesekljan zeleni del mlade čebule (za okras)
  • Svež peteršilj (za okras)

Postopek

  1. Špagete skuhajte v veliki količini osoljene vrele vode po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Prihranite 1 skodelico vode od testenin, nato testenine odcedite.
  2. V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja na srednjem ognju. Dodajte česen in pražite, dokler ne zadiši. Nato dodajte čebulo in pražite, dokler ne postane mehka in prosojna.
  3. Dodajte kozice v ponev, začinite s soljo, poprom, papriko in čilijevimi kosmiči. Kuhajte 2-3 minute na vsaki strani, dokler kozice ne postanejo rožnate in pečene.
  4. Kozice potisnite na stran ponve in dodajte maslo. Ko se stopi, dodajte limonino lupinico, limonin sok in prihranjeno vodo od testenin (po potrebi), da ustvarite kremasto omako.
  5. Kuhane špagete vmešajte v ponev in premešajte, da se enakomerno obložijo z omako.
  6. Kuhajte 1-2 minuti, da se okusi prepojijo.
  7. Dodajte sesekljan peteršilj in zeleni del mlade čebule za svežino.
  8. Špagete postrezite tople in uživajte v tem preprostem, a izjemno okusnem obroku.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Pripravite špagete na takšen način za spremembo, vsi bodo navdušeni

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKdo bo postal prvak Slovenije v sezoni 2024/25?
Naslednji članekŽenske, starejše od 45 let, lahko s temi 4 nasveti lažje shujšajo