Receptov za jabolčno pito je ogromno in vsak se malo razlikuje od drugega. Tokrat pripravite pito, ki so jo poimenovali ‘lena pita’. Enostavna in hitra je za pripravo, a nič manj okusna.
Sestavine
- 650 g moke
- 250 g masla ali margarine
- 2 jajci
- 200 g kisle smetane
- 400 g sladkorja (200 g za testo, 200 g za jabolka)
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1,5 kg jabolk
- 2 čajni žlički cimeta
- Sladkor v prahu za posip
Postopek
- V skledo dodajte 650 g moke, 250 g masla ali margarine, 2 jajci, 200 g kisle smetane, 200 g sladkorja in pecilni prašek.
- Zgnetite testo, dokler ne postane gladko in homogeno.
- Testo zavijte v vrečko ali prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za 45 do 60 minut, da se ohladi.
- Medtem ko se testo hladi, naribajte 1,5 kg jabolk.
- V lonec dodajte jabolka in 200 g sladkorja ter kuhajte na majhnem ognju približno 20 minut. Ne dodajajte vode, saj bodo jabolka spustila svoj sok.
- Ko so jabolka kuhana, dodajte 2 žlici cimeta in dobro premešajte.
- Ohlajeno testo razdelite na dva enaka dela.
- Prvo polovico testa razvaljajte in jo položite v pekač, ki ste ga predhodno namastili z maslom.
- Enakomerno porazdelite kuhani jabolčni nadev čez prvo plast testa.
- Drugi del testa prav tako razvaljajte in ga položite čez nadev. Z vilicami naredite nekaj lukenj po vrhu, da se testo med peko ne napihne.
- Pito pecite v predhodno ogreti pečici na 200°C približno 40 minut, dokler ne postane zlato rjava.
- Ko je pita pečena, jo narežite na kocke in potresite s sladkorjem v prahu
Video recept
Zadnji prispevki
- To so skrivnosti, ki vas bodo obvarovale pred prehladom
- Preprost in izjemno okusen kolač z makom brez peke – vsakdo ga lahko pripravi
- Koliko živali lahko vidite v tej optični iluziji? Potrebno je ostro oko, da opazite vse
- Kaj morate vedeti, preden se odločite za lasersko odstranjevanje dlak
- Slastni piškoti, ki po videzu in okusu spominjajo na jabolčno pito
- Tako lahko svojo kožo zaščitite pred hladnimi meseci