Čupavci so klasična sladica, ki nas vedno znova vrne v otroštvo. Priprava je enostavna, rezultat pa slastno pecivo.
Sestavine
Biskvit:
- 30 dkg moke
- 1 pecilni prašek
- 2 jajci
- 5 dkg margarine
- 25 dkg sladkorja
- 2 dl mleka
Nadev:
- 2 dl mleka
- 10 dkg čokolade
- 20 dkg margarine
- 25 dkg sladkorja
Za posip:
- 20 – 30 dkg kokosa
Postopek
- Beljake stepite v čvrst sneg.
- V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor in margarino sobne temperature, dokler ne dobite penaste mase.
- Dodajte mleko in postopoma vmešajte moko, pomešano s pecilnim praškom.
- Na koncu nežno vmešajte sneg iz beljakov.
- Pripravite pekač (dimenzije 21 X 36 cm), tako da ga namastite in pomokate.
- Vlijte maso v pekač in pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah 25 minut.
- Pustite, da se biskvit ohladi, nato ga narežite na kocke.
- V loncu zavrite mleko, čokolado, margarino in sladkor na nizki temperaturi, dokler se vse skupaj ne združi in ne postane gladko.
- Vsako kocko biskvita pomočite v vroč čokoladni nadev, nato takoj pomakajte v kokos.
- Ponavljajte postopek, dokler niso vse kocke obložene.
- Pustite, da se čupavci ohladijo in strdijo, preden jih postrežete.
- Če imate raje manjše kocke, lahko uporabite večji pekač, da bo biskvit tanjši.
- Pazite, da ostane čokoladni nadev topel med pomakanjem, da se bo kokos bolje prijel kock.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Slastne oreo kocke, ki navdušijo tudi najbolj zahtevne
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni