Čupavci so klasična sladica, ki nas vedno znova vrne v otroštvo. Priprava je enostavna, rezultat pa slastno pecivo.

Sestavine

Biskvit:

  • 30 dkg moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • 5 dkg margarine
  • 25 dkg sladkorja
  • 2 dl mleka

Nadev:

  • 2 dl mleka
  • 10 dkg čokolade
  • 20 dkg margarine
  • 25 dkg sladkorja

Za posip:

  • 20 – 30 dkg kokosa

Postopek

  1. Beljake stepite v čvrst sneg.
  2. V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor in margarino sobne temperature, dokler ne dobite penaste mase.
  3. Dodajte mleko in postopoma vmešajte moko, pomešano s pecilnim praškom.
  4. Na koncu nežno vmešajte sneg iz beljakov.
  5. Pripravite pekač (dimenzije 21 X 36 cm), tako da ga namastite in pomokate.
  6. Vlijte maso v pekač in pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah 25 minut.
  7. Pustite, da se biskvit ohladi, nato ga narežite na kocke.
  8. V loncu zavrite mleko, čokolado, margarino in sladkor na nizki temperaturi, dokler se vse skupaj ne združi in ne postane gladko.
  9. Vsako kocko biskvita pomočite v vroč čokoladni nadev, nato takoj pomakajte v kokos.
  10. Ponavljajte postopek, dokler niso vse kocke obložene.
  11. Pustite, da se čupavci ohladijo in strdijo, preden jih postrežete.
  12. Če imate raje manjše kocke, lahko uporabite večji pekač, da bo biskvit tanjši.
  13. Pazite, da ostane čokoladni nadev topel med pomakanjem, da se bo kokos bolje prijel kock.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Slastne oreo kocke, ki navdušijo tudi najbolj zahtevne


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTriki, s katerimi boste hitro zložili oblačila
Naslednji članekČe boste te rastline sadili poleg krompirja, bo vaš pridelek slabo obrodil