To je preprost recept za mehke in okusne rogljičke, polnjene z marmelado ali čokoladnim namazom. Testo je rahlo, masleno in se odlično dopolnjuje s sladkim nadevom. Idealni so za hitro pripravo in zagotovo bodo navdušili vse ljubitelje sladkih prigrizkov.
Sestavine
- 500 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 200 g masla
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 250 g kisle smetane
- Džem ali čokoladni namaz
Postopek
- V skledo odmerimo 500 g moke in ji odvzamemo 4 žlice, ki jih zmešamo s pecilnim praškom.
- V drugi skledi stepemo zmehčano maslo, dodamo ščepec soli in vaniljev sladkor.
- Vmešamo jajce in nato dodamo kislo smetano, sestavine dobro premešamo.
- Postopoma vmešamo moko s pecilnim praškom, nato pa dodamo še preostalo moko in zgnetemo gladko testo.
- Testo razdelimo na 4 enake dele, oblikujemo kroglice, jih sploščimo in zavijemo v prozorno folijo. Postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
- Ko je testo ohlajeno, ga rahlo pregnetemo z dlanmi in razvaljamo v krog.
- S pomočjo velikega krožnika oblikujemo enakomeren krog in ga razrežemo na 12 enakih trikotnikov.
- Na širši del vsakega trikotnika nanesemo žlico marmelade ali eurokrema, nato zvijemo v obliko svaljkov.
- Pečemo 20 minut na 180 °C, dokler rahlo ne porjavijo.
- Po želji jih še tople povaljamo v sladkorju v prahu in postrežemo.
Video posnetek
PRIPRAVITE TUDI: Recept za mehke rogljičke s šunko in sirom za vsako priložnost
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira