Za ljubitelje jeseni je ta sladica odlična izbira. Kombinacija rahlega testa z nežnim pridihom cimeta in bogatim kostanjem bo navdušila vsakogar.
Sestavine
- 250 g ostre moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- 130 g masla
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 180 ml mleka
- 1 žlička ruma
- 1 ščep soli
- 1 ščepec cimeta
- Sestavine za nadev:
- 250 ml sladke smetane (stepene)
- 250 g kostanjevega pireja
Postopek
- V večjo skledo presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet. Te suhe sestavine dobro premešamo, da se enakomerno porazdelijo.
- V drugi skledi stepemo zmehčano maslo, sladkor v prahu in rum. Ko zmes postane puhasta, dodamo jajci in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo enotne zmesi.
- Nato postopoma dodajamo mešanico suhih sestavin, izmenično z mlekom, dokler ne dobimo gladkega testa.
- Pečico segrejemo na 180°C. Okrogel pekač namažemo z maslom in posujemo s krušnimi drobtinami, na dno pa položimo papir za peko. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 40 minut, dokler ni zlato rjavo pečeno.
- Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Nato ga prelijemo z mlekom, premažemo s stepeno sladko smetano in po vrhu iztisnemo kostanjev pire.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira