Začela se je sezona mladega krompirja in temu primerno smo pripravili recept, ki ga boste z veseljem pripravili. Ocvrt, kuhan, pečen, kot priloga ali kot del solate – mlad krompir je okusen v vseh različicah in se poda k vsem vrstam mesa.
Sestavine
- 1 kg mladega krompirja
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 1 čajna žlička mešanice začimb
- 4 žlice olja
- sol
Postopek
- Krompir dobro operemo, z nožem prerežemo na pol in kuhamo v vroči vodi največ pet minut.
- Med tem časom prižgemo pečico na 180 stopinj in vanjo položimo naoljen pekač.
- Ko je krompir pripravljen, ga odcedimo od vode, nato pa nanj stresemo vse omenjene začimbe in dobro premešamo.
- Previdno odstranite pladenj, nato pa ven vzemite krompir in ga takoj postavite nazaj v pečico. Pečemo ga na 180 stopinjah 20 minut.
- Krompir postrežemo s sezonsko solato in mesom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira