Okusen piščanec v sladko-kisli omaki spominja na tistega iz kitajske restavracije, le da je pripravljen doma. Zraven se poda riž, ali kakšna druga priloga – tudi bulgur.
Sestavine
- 300 g piščančjega fileja
- Sol in poper po okusu
- pol čajne žličke paprike
- 1 žlica koruznega škroba
- Rastlinsko olje
- Čebula 1 kos
- Paprika 1 kos
- 5 obročev konzerviranega ananasa
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička sladko-kisle omake
- 1 žlica kečapa
- Šopek mlade čebule
Postopek
- Piščančji file narežemo na enakomerne kocke, solimo in popramo po okusu.
- Dodamo rdečo papriko in škrob ter dobro premešamo.
- V ponev damo olje in popečemo piščanca z vseh strani, da dobi lepo barvo.
- Čebulo sesekljamo na večje kose.
- Piščanca vzamemo iz ponve, dodamo še malo olja in na njem pražimo čebulo, dokler ne postekleni.
- Papriko očistimo in narežemo na večje kocke.
- Ko je čebula posteklenela, dodamo v ponev še papriko in pražimo dalje.
- Ananas narežemo na manjše kocke in ga dodamo v ponev.
- Pražimo.
- V ponev vrnemo piščanca in pražimo.
- Naredimo polivko iz rjavega sladkorja, sojine omake, jabolčnega kisla, strtega česna in sladko kisle make ter ketchupa.
- Polivko premešamo in jo prelijemo čez zelenjavo in piščanca.
- Dobro premešamo in pražimo še nekaj minut.
- Mlado čebulo sesekljamo na drobno in jo potresemo po vrhu.
- Jed je pripravljena.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira