Za vse ljubitelje klasičnega koktajla Gin & Tonic imamo odlično novico – ta priljubljena pijača je dobila svojo različico v obliki okusne sladice. Kombinacija hrustljave podlage in kremastega, osvežujočega nadeva je popolna za vsakogar, ki uživa v edinstvenih okusih tega koktajla.

Sestavine

Podloga:

  • 250 g piškotov
  • 150 g masla
  • naribana lupinica 1 limete

Nadev:

  • 150 ml gina
  • 150 ml tonika
  • 70 g sladkorja
  • 5 lističev želatine
  • 5 žlic vode
  • 600 g kremnega sira
  • 300 ml sladke smetane, ohlajene
  • 100 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limete
  • 16 rezin limete (za dekoracijo)
  • naribana lupinica 1 limete (za dekoracijo)

Priprava

Podloga:

  1. Priprava podlage:
    • Kekse zmeljite v blenderju do teksture peska.
    • Stopite maslo in ga dodajte keksom. Naribajte lupinico limete in jo dodajte v blender ter še kratko zmiksajte.
    • Mešanico prenesite v pekač premera 26 cm. S prsti jo pritisnite ob dno in stranice pekača. Pekač postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.

Nadev:

  1. Raztopite želatino:
    • Lističe želatine položite v posodo in prelijte z vodo. Pustite stati 5 minut, da nabreknejo.
  2. Kuhanje sirupa:
    • V lonec nalijte gin, tonik in sladkor. Segrevajte na nizki temperaturi, dokler se sladkor ne raztopi. Odstranite z ognja in dodajte nabreklo želatino. Mešajte, dokler se želatina ne raztopi, nato pustite, da se ohladi.
  3. Priprava kreme:
    • Limeto, katere lupinico ste naribali za podlago, iztisnite. Sladko smetano stepite v čvrsto kremo.
  4. Priprava nadeva:
    • V večjo skledo dajte kremni sir, sladkor v prahu in limetin sok ter miksajte na srednji hitrosti 2-3 minute.
    • Zmanjšajte hitrost mešanja in postopoma dodajajte mešanico z ginom. Na koncu nežno vmešajte pripravljeno smetano z lopatko.
  5. Za konec:
    • Nadev razporedite po ohlajeni podlagi in postavite torto v hladilnik za najmanj 5 ur, najbolje čez noč.
    • Pred serviranjem torto okrasite z naribano limetino lupinico in rezinami limete.

Recept za osvežujočo sladico z okusom po gin in toniku

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekEnostavno in hitro kosilo: Njoki z grahom, parmezanom in limono
Naslednji članekTako boste pol hitreje oprali rešetko za žar