Za vse ljubitelje klasičnega koktajla Gin & Tonic imamo odlično novico – ta priljubljena pijača je dobila svojo različico v obliki okusne sladice. Kombinacija hrustljave podlage in kremastega, osvežujočega nadeva je popolna za vsakogar, ki uživa v edinstvenih okusih tega koktajla.
Sestavine
Podloga:
- 250 g piškotov
- 150 g masla
- naribana lupinica 1 limete
Nadev:
- 150 ml gina
- 150 ml tonika
- 70 g sladkorja
- 5 lističev želatine
- 5 žlic vode
- 600 g kremnega sira
- 300 ml sladke smetane, ohlajene
- 100 g sladkorja v prahu
- sok 1 limete
- 16 rezin limete (za dekoracijo)
- naribana lupinica 1 limete (za dekoracijo)
Priprava
Podloga:
- Priprava podlage:
- Kekse zmeljite v blenderju do teksture peska.
- Stopite maslo in ga dodajte keksom. Naribajte lupinico limete in jo dodajte v blender ter še kratko zmiksajte.
- Mešanico prenesite v pekač premera 26 cm. S prsti jo pritisnite ob dno in stranice pekača. Pekač postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.
Nadev:
- Raztopite želatino:
- Lističe želatine položite v posodo in prelijte z vodo. Pustite stati 5 minut, da nabreknejo.
- Kuhanje sirupa:
- V lonec nalijte gin, tonik in sladkor. Segrevajte na nizki temperaturi, dokler se sladkor ne raztopi. Odstranite z ognja in dodajte nabreklo želatino. Mešajte, dokler se želatina ne raztopi, nato pustite, da se ohladi.
- Priprava kreme:
- Limeto, katere lupinico ste naribali za podlago, iztisnite. Sladko smetano stepite v čvrsto kremo.
- Priprava nadeva:
- V večjo skledo dajte kremni sir, sladkor v prahu in limetin sok ter miksajte na srednji hitrosti 2-3 minute.
- Zmanjšajte hitrost mešanja in postopoma dodajajte mešanico z ginom. Na koncu nežno vmešajte pripravljeno smetano z lopatko.
- Za konec:
- Nadev razporedite po ohlajeni podlagi in postavite torto v hladilnik za najmanj 5 ur, najbolje čez noč.
- Pred serviranjem torto okrasite z naribano limetino lupinico in rezinami limete.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira