Ta enostavna in okusna jed, pripravljena v enem loncu, združuje piščanca, kvinojo in zelenjavo v hranilen obrok, ki je primeren za hitro pripravo kosila ali večerje. Idealna je za tiste, ki iščejo zdravo in uravnoteženo jed brez zapletenih postopkov.
Sestavine
- 2–3 žlice olivnega olja
- 1 čebula, sesekljana
- 2 korenčka, narezana na kocke
- 70 g graha
- 500 g piščančjih prsi, narezanih na manjše kose
- Sol in poper po okusu
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička paprike
- 1,5 skodelice kvinoje, oprane
- ½ skodelice zelene leče, oprane
- 4 skodelice (1 liter) vode
Postopek
- V večjem loncu segrejte olivno olje na srednjem ognju. Na olju pražite sesekljano čebulo in narezana korenčka 4–5 minut.
- Dodajte koščke piščanca in jih kuhajte, dokler niso popolnoma kuhani (približno 6–7 minut). Začinite s soljo, poprom, kumino in papriko.
- Kvinojo in lečo temeljito sperite pod hladno vodo, dokler voda ni več motna. Dodajte ju v lonec skupaj z grahom. Prilijte vodo.
- Mešanico zavrite, nato lonec pokrijte, zmanjšajte ogenj na nizko in kuhajte približno 15 minut. Po koncu kuhanja pustite lonec pokrit še 5 minut.
- Postrezite toplo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za zdrave in slastne polpete iz kvinoje in ohrovta
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira