Piščanca lahko pripravimo na veliko načinov, še vedno pa je zelo priljubljen v omaki z gobami. Tokrat so uporabljeni šampinjoni in omaka je res božanska.

Sestavine

  • 500 g piščanca
  • 40 g masla
  • 2 čebuli (narezani na drobno)
  • 1 strok česna (drobno nasekljan)
  • 150 g šampinjonov (narezanih)
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • Sol, poper in paprika (za začinjanje)

Postopek

  1. Piščanca narežemo na manjše koščke in začinimo s soljo, poprom in papriko.
  2. V ponev dodamo malo olja in stopimo 20 g masla.
  3. Dodamo narezano čebulo, česen in 50 ml vode. Vse skupaj pražimo na srednjem ognju približno 5 minut.
  4. Nato dodamo 150 g narezanih gob in pražimo še 10 minut, dokler gobe ne porjavijo.
  5. Gobe in čebulo prestavimo v skledo.
  6. V isto ponev dodamo malo olja in preostalih 20 g masla.
  7. Dodamo začinjenega piščanca in ga pražimo približno 8–10 minut, dokler ne dobi zlato rjave barve.
  8. V ponev s piščancem vrnemo pražene gobe in čebulo ter vse dobro premešamo.
  9. Dodamo 250 ml smetane za kuhanje, solimo, popramo in po želji dodamo malo sesekljanega peteršilja.
  10. Na majhnem ognju dušimo jed še nekaj minut, da se omaka zgosti in okusi povežejo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Piščanec z medeno gorčico, ki bo navdušil brbončice v manj kot 15 minutah


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Le peščica ljudi jo pravilno ugotovi, ste med njimi?
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #92