Piščanca lahko pripravimo na veliko načinov, še vedno pa je zelo priljubljen v omaki z gobami. Tokrat so uporabljeni šampinjoni in omaka je res božanska.
Sestavine
- 500 g piščanca
- 40 g masla
- 2 čebuli (narezani na drobno)
- 1 strok česna (drobno nasekljan)
- 150 g šampinjonov (narezanih)
- 250 ml smetane za kuhanje
- Sol, poper in paprika (za začinjanje)
Postopek
- Piščanca narežemo na manjše koščke in začinimo s soljo, poprom in papriko.
- V ponev dodamo malo olja in stopimo 20 g masla.
- Dodamo narezano čebulo, česen in 50 ml vode. Vse skupaj pražimo na srednjem ognju približno 5 minut.
- Nato dodamo 150 g narezanih gob in pražimo še 10 minut, dokler gobe ne porjavijo.
- Gobe in čebulo prestavimo v skledo.
- V isto ponev dodamo malo olja in preostalih 20 g masla.
- Dodamo začinjenega piščanca in ga pražimo približno 8–10 minut, dokler ne dobi zlato rjave barve.
- V ponev s piščancem vrnemo pražene gobe in čebulo ter vse dobro premešamo.
- Dodamo 250 ml smetane za kuhanje, solimo, popramo in po želji dodamo malo sesekljanega peteršilja.
- Na majhnem ognju dušimo jed še nekaj minut, da se omaka zgosti in okusi povežejo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piščanec z medeno gorčico, ki bo navdušil brbončice v manj kot 15 minutah
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira