Ta recept za piščančji burger je sočen in neverjetno okusen! Je tako vsestranski in kot nalašč za hiter obrok med tednom. Poleg tega je primeren tudi za piknike in druženje.
Sestavine
- 500 g mletega piščančjega mesa
- ½ skodelice sesekljane čebule
- ¼ skodelice drobtin
- 1 veliko jajce
- 2 stroka česna
- 1 čajna žlička soli
- ½ čajne žličke popra
- 1 žlica olivnega olja
- 4 bombetke za hamburgerje
- Solata
- Sir
- Paradižnik
- Kečap
- Gorčica
- Majoneza
Postopek
- V veliki skledi zmešajte mletega piščanca, čebulo, drobtine, jajce, česen, sol in poper.
- Piščančjo mešanico oblikujte v 4 enake polpete. S palcem pritisnite zarezo v sredino vsake polpete, da preprečite, da bi se med kuhanjem napihnila.
- Segrejte žar ali veliko ponev na srednje močnem ognju.
- Rešetke žara namažite z oljem ali dodajte olje v ponev in nagnite ponev, da enakomerno prekrije dno.
- Piščančje polpete pecite, po potrebi v serijah, dokler ne porjavijo in se spečejo, 3 do 4 minute na vsaki strani.
- Če burgerje obložite s sirom, zadnjo minuto peke položite na vsako polpetko 1 rezino sira.
- Polpete postrezite na žemljicah za hamburger z želenimi prelivi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah