Ta recept za piščančji burger je sočen in neverjetno okusen! Je tako vsestranski in kot nalašč za hiter obrok med tednom. Poleg tega je primeren tudi za piknike in druženje.

Sestavine

  • 500 g mletega piščančjega mesa
  • ½ skodelice sesekljane čebule
  • ¼ skodelice drobtin
  • 1 veliko jajce
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke popra
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 bombetke za hamburgerje
  • Solata
  • Sir
  • Paradižnik
  • Kečap
  • Gorčica
  • Majoneza

Postopek

  1. V veliki skledi zmešajte mletega piščanca, čebulo, drobtine, jajce, česen, sol in poper.
  2. Piščančjo mešanico oblikujte v 4 enake polpete. S palcem pritisnite zarezo v sredino vsake polpete, da preprečite, da bi se med kuhanjem napihnila.
  3. Segrejte žar ali veliko ponev na srednje močnem ognju.
  4. Rešetke žara namažite z oljem ali dodajte olje v ponev in nagnite ponev, da enakomerno prekrije dno.
  5. Piščančje polpete pecite, po potrebi v serijah, dokler ne porjavijo in se spečejo, 3 do 4 minute na vsaki strani.
  6. Če burgerje obložite s sirom, zadnjo minuto peke položite na vsako polpetko 1 rezino sira.
  7. Polpete postrezite na žemljicah za hamburger z želenimi prelivi.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vaš vid je izjemen, če boste našli bitje na fotografiji
Naslednji članekTako pijačo ohladite v manj kot petih minutah. Večina ljudi uporabi led, a za še hitrejšo rešitev dodajte to