Lignji so odlična morski sadež. Najpogosteje jih jemo ocvrte, ali v rižoti, ampak tudi polnjeni so zelo okusni – sploh če jih polnite s polento. Ja, prav ste prebrali.
Sestavine
- 5 – 10 srednje velikih lignjev
- 150 g polente
- olivno olje
- zelišča po izbiri
- sol in poper
- 1 pest svežega peteršilja
- 5 strokov česna
- olivno olje
Postopek
- Na oljčnem olju najprej na kratko prepražimo česen.
- Polento skuhamo v slani vodi z zelišči. Na koncu vmešamo še dve žlici olivnega olja.
- Takoj zmešamo s česnom in pustimo, da se malo ohladi.
- Z dobljeno mešanico nadevamo lignje, premažemo z olivnim oljem, nato pa jih položimo v pekač, ki smo ga prav tako premazali z olivnim oljem.
- Pečemo pri 180 stopinjah od 20 minut do pol ure.
- Postrežemo s prilogo po želji ali le s skledo solate, vedno pa pride prav zraven paradižnikova omaka s parmezanom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira