Torta s pomarančo in čokolado je odlična za posebne priložnost, rojstne dneve, ali pa kar tako, ker morate porabiti višek pomaranč.
Sestavine
- 1 liter pomarančnega soka
- 2 vrečki kremnega pudinga
- 9 žlic sladkorja
- 4 jajca
- 2 žlici moke
- 3 žlice kakava
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 100 g mletih orehov
- 1 liter smetane za stepanje
- 300 g čokolade za kuhanje
- Aroma pomaranče
- 200 g kremnega sira (npr. ABC sir)
- 1,5 vrečke želatine
Postopek
- V lonec vlijemo 500 ml pomarančnega soka in zavremo.
- Medtem v posodi zmešamo 2 vrečki pudinga, 2 žlici sladkorja in 100 ml pomarančnega soka, da dobimo gladko zmes.
- Ko sok zavre, vanj med mešanjem vlijemo puding in kuhamo, dokler se ne zgosti.
- Pustimo, da se ohladi.
- 4 rumenjakom dodamo 6 žlic sladkorja in dobro premešamo.
- Postopoma dodajamo:2 žlici vroče vode, 2 žlici moke, 3 žlice kakava, 1/2 pecilnega praška, 100 g mletih orehov.
- Iz 4 beljakov stepemo trd sneg in ga s pomočjo žlice rahlo vmešamo v zmes.
- Biskvit vlijemo v model premera 26–28 cm in pečemo na 180°C približno 15 minut.
- V 500 ml smetane za stepanje stopimo 300 g čokolade za kuhanje in dobro premešamo.
- Ohlajen biskvit prelijemo s 100 ml pomarančnega soka z dodano aromo pomaranče.
- Po biskvitu namažemo čokoladno kremo in torto postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se strdi.
- Stepemo preostalih 500 ml smetane za stepanje in vanjo zmešamo prej pripravljen puding.
- Dodamo 200 g kremnega sira in ponovno stepemo.
- Kremo enakomerno namažemo po strjeni čokoladni plasti in torto vrnemo v hladilnik.
- V lonec vlijemo 200 ml pomarančnega soka, dodamo 2 žlici sladkorja in zavremo.
- Lonec odstavimo z ognja in vanj vmešamo želatino, pripravljeno po navodilih z vrečke.
- Premešamo in počakamo 5 minut, da se rahlo ohladi.
- Preliv enakomerno prelijemo po torti in torto postavimo nazaj v hladilnik za nekaj ur, da se dobro strdi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Malinova praznična torta z vanilijevo kremo popolna božična sladica