Prefinjen okus v kozarcu! Ta bogati čokoladni liker združuje temno čokolado, kakav, vanilijo in čisti alkohol v kremasto poslastico, ki je popolna za pogostitve ali kot darilo.
Sestavine
- 160 g temne čokolade
- 310 ml vode
- 310 g sladkorja
- 30 g kakava v prahu
- Vanilijev ekstrakt po okusu
- 220 ml poljubnega alkohola (rum, sadjevec, …)
Postopek
- Temno čokolado dajte v manjšo skledo in jo segrevajte v mikrovalovni pečici 2 minuti, dokler se popolnoma ne stopi. Premešajte, da postane gladka.
- V srednje veliki kozici zmešajte vodo in sladkor. Mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
- Mešanico zavrite in nato takoj odstavite z ognja.
- V sirup vmešajte kakav v prahu in nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Pustite, da se popolnoma ohladi.
- Ko se čokoladna mešanica ohladi, dodajte čisti alkohol. Z ročnim mešalnikom (paličnim mešalnikom) mešajte, dokler zmes ne postane gladka in homogena.
- Pripravljeno zmes nalijte v sterilizirano steklenico.
- Liker pustite počivati vsaj 1 teden na hladnem in temnem mestu, da se okusi prepojijo.
- Liker nalijte v majhne kozarčke in postrezite kot sladico ali pa ga uporabite kot preliv za sladice.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Najboljšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili
















































