Ta enostavno pripravljen hruškov zavitek je odlična sladica za vse priložnosti. Sočne hruške in dišeč cimet ustvarijo čudovito kombinacijo okusov, ki bo očarala vse sladkosnede.
Sestavine
- 500 g hrušk
- 500 g listnatega testa
- 200 g sladkorja
- Cimet po okusu
- Pol vrečke vanilijevega sladkorja
- 100 ml olja
Postopek
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Prvo testo namažemo z oljem, položimo drugo testo in ga prav tako rahlo premažemo z oljem s pomočjo čopiča.
- Hruške vzdolžno narežemo na tanke rezine in jih razporedimo po spodnjem delu testa
- Po hruškah potresemo sladkor in cimet. Robove skorje prepognemo in jih zvijemo.
- Zvitek položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa in nadeva.
- Po vrhu zvitke premažemo z oljem.
- Zavitek pečemo približno 30 minut oziroma dokler ne postane zlato rjav.
- Ko je zavitek pečen, ga posujemo z vanilijevim sladkorjem.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira