Te čokoladne palačinke so prava poslastica za vse ljubitelje kokosa in čokolade. Mehke palačinke s kakavom so polnjene s sladko kokosovo kremo, prelita s toplim čokoladnim prelivom pa postanejo prava slaščica, ki jo lahko postrežemo za zajtrk, sladico ali ob posebnih priložnostih.
Sestavine
Za palačinke:
- 140 g gladke moke
- 2 cela jajca
- ščepec soli
- 360 ml mleka
- 40 g (3 žlice) masla
- 2 žlici sladkorja
- 30 g (4 žlice) kakava v prahu
Za kokosov nadev:
- 375 ml sladke smetane (za stepanje ali kuhanje)
- 2 skodelici kokosove moke (fina sušena)
- 4 žlice sladkorja
Za čokoladni preliv:
- 120 g temne čokolade za kuhanje
- 60 ml sladke smetane
Postopek
- V večji skledi zmešajte moko, sladkor, kakav v prahu in ščepec soli.
- V sredino ubijte jajci in začnite mešati, postopoma dodajajte mleko. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi brez grudic.
- V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, nato ga med mešanjem vlijte v testo.
- Po želji testo pustite počivati v hladilniku 30 minut do 1 uro (za boljšo teksturo), lahko pa nadaljujete takoj.
- Ponev segrejte na srednje visoko temperaturo in jo rahlo namastite.
- Z zajemalko vlijte testo na ponev in ga s hitrim zasukom razporedite po površini.
- Pecite, dokler robovi ne postanejo suhi, nato palačinko obrnite in na hitro popecite še z druge strani.
- Palačinke nalagajte na krožnik in pokrijte, da ostanejo tople.
- V kozici na srednjem ognju segrejte sladko smetano s sladkorjem do vretja.
- Dodajte kokosovo moko, dobro premešajte in odstavite. Pustite, da se malo ohladi in zgosti.
- V drugi kozici segrejte sladko smetano do vretja, nato dodajte nalomljeno čokolado.
- Mešajte, dokler se čokolada ne stopi in zmes postane gladka.
- Vsako palačinko razgrnite na delovni površini, nanjo položite približno 2 žlici kokosovega nadeva, prepognite robove in jo tesno zvijte.
- Položite na topel krožnik in ponovite postopek z vsemi palačinkami.
- Palačinke prelijte s čokoladnim prelivom in postrezite tople. Po želji okrasite z naribano čokolado, kokosom ali stepeno smetano.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za gratinirane palačinke s piščancem in gobami
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira