Te čokoladne palačinke so prava poslastica za vse ljubitelje kokosa in čokolade. Mehke palačinke s kakavom so polnjene s sladko kokosovo kremo, prelita s toplim čokoladnim prelivom pa postanejo prava slaščica, ki jo lahko postrežemo za zajtrk, sladico ali ob posebnih priložnostih.

Sestavine

Za palačinke:

  • 140 g gladke moke
  • 2 cela jajca
  • ščepec soli
  • 360 ml mleka
  • 40 g (3 žlice) masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 30 g (4 žlice) kakava v prahu

Za kokosov nadev:

  • 375 ml sladke smetane (za stepanje ali kuhanje)
  • 2 skodelici kokosove moke (fina sušena)
  • 4 žlice sladkorja

Za čokoladni preliv:

  • 120 g temne čokolade za kuhanje
  • 60 ml sladke smetane

Postopek

  1. V večji skledi zmešajte moko, sladkor, kakav v prahu in ščepec soli.
  2. V sredino ubijte jajci in začnite mešati, postopoma dodajajte mleko. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi brez grudic.
  3. V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, nato ga med mešanjem vlijte v testo.
  4. Po želji testo pustite počivati v hladilniku 30 minut do 1 uro (za boljšo teksturo), lahko pa nadaljujete takoj.
  5. Ponev segrejte na srednje visoko temperaturo in jo rahlo namastite.
  6. Z zajemalko vlijte testo na ponev in ga s hitrim zasukom razporedite po površini.
  7. Pecite, dokler robovi ne postanejo suhi, nato palačinko obrnite in na hitro popecite še z druge strani.
  8. Palačinke nalagajte na krožnik in pokrijte, da ostanejo tople.
  9. V kozici na srednjem ognju segrejte sladko smetano s sladkorjem do vretja.
  10. Dodajte kokosovo moko, dobro premešajte in odstavite. Pustite, da se malo ohladi in zgosti.
  11. V drugi kozici segrejte sladko smetano do vretja, nato dodajte nalomljeno čokolado.
  12. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi in zmes postane gladka.
  13. Vsako palačinko razgrnite na delovni površini, nanjo položite približno 2 žlici kokosovega nadeva, prepognite robove in jo tesno zvijte.
  14. Položite na topel krožnik in ponovite postopek z vsemi palačinkami.
  15. Palačinke prelijte s čokoladnim prelivom in postrezite tople. Po želji okrasite z naribano čokolado, kokosom ali stepeno smetano.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za gratinirane palačinke s piščancem in gobami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekGoveji stroganoff, slasten za prste polizat
Naslednji članekKdaj je čas za zamenjavo brisače? Teh 5 znakov pravi, da jim je potekel čas uporabe