Piščančje mesne kroglice s pehtranom in porovo omako so prava kulinarična poslastica, ki združuje bogat okus piščančjih beder z elegantnim pridihom pehtrana in kremaste omake. Meso lahko zmeljete sami, kar zagotovi izjemno sočnost. So odlična izbira za ljubitelje okusnih in rahlo posebnih jedi. Priprava je sicer nekoliko zahtevnejša, a rezultat bo zagotovo navdušil.
Sestavine
- 700 g piščančjih beder ali mletega mesa
- 2 žlici masla
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 1 skodelica krušnih drobtin
- 1 cela limona (drobno naribana limonina lupinica)
- 1 celo jajce
- 1 žlica sesekljanega pehtrana (polovica, če je posušen)
- Sol in poper
Za pehtranovo omako:
- 2 žlici olivnega olja
- 2 pora (narezana na tanke rezine)
- 1 žlica svežega pehtrana (polovica, če je posušen)
- ½ skodelice suhega belega vina
- 1 skodelica piščančje juhe
- 3-4 žličke gorčice
- 1½ skodelice zgoščene smetane
- Več vejic svežega pehtrana ali ½ žličke posušenega pehtrana
- Peteršilj (po želji)
Postopek
- Pečico segrejte na 200°C. Šalotki drobno nasekljajte, česen pa stisnite ali na drobno nastrgajte.
- V večji ponvi segrejte maslo, dodajte šalotko in česen ter počasi pražite, dokler ne postaneta prosojna. Pustite, da se ohladi.
- V večjo skledo dodajte mleto piščančje meso, krušne drobtine, jajce, limonino lupinico, pehtran, ohlajeno šalotko in česen, sol ter poper. Vse sestavine dobro premešajte.
- Iz zmesi oblikujte 8 enakih kroglic (približno 125 g vsaka) in jih položite na stran.
- V veliki ponvi segrejte olivno olje in dodajte drobno nasekljan bel por. Pražite 6 minut, dokler por ne postane zlate barve. Zalijte z vinom in kuhajte 2 minuti, nato dodajte piščančjo osnovo, gorčico, smetano in pehtran. Zavrite in kuhajte še 5-8 minut.
- V ponev z omako dodajte mesne kroglice, jih nežno premešajte, da se prekrijejo z omako, in ponev prestavite v ogreto pečico. Pecite 15-20 minut, dokler kroglice niso pečene in zlato rjave.
- Mesne kroglice postrezite z bogato porovo omako, okrasite s svežim pehtranom ali peteršiljem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Če ste genij, boste takoj opazili, kaj je narobe s fotografijo
- Recept za bučno juho, ki jo boste želeli jesti vsak dan
- To je lahko razlog, da se vam lomijo nohti
- Vas nenehno zebe? To je pet možnih vzrokov
- Optična iluzija: Vsi vidimo leva, ljudje z visokim IQ-jem vidijo še drugo žival
- Samo 2 sestavini in vaše žaluzije bodo kot nove