Ko bi radi pripravili odlično kosilo, vendar nimate veliko časa, so testenine s kozicami vedno dobra izbira. Okus bo očaral vsakega.
Sestavine
- 300-400 g svežih ali odmrznjenih kozic
- 5 strokov česna
- 1 pest svežega peteršilja
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 100 ml belega vina
- sol in poper
- olivno olje
Postopek
- V loncu zavremo slano vodo in skuhamo testenine.
- Na oljčnem olju najprej na kratko prepražimo drobno sesekljan česen.
- Takoj dodamo paradižnikov koncentrat in polovico drobno sesekljanega peteršilja.
- Vse dobro premešamo, dodamo očiščene kozice in nato še vino.
- Pustimo vreti in pustimo, da alkohol izhlapi.
- Kozicam prilijemo malo vode za kuhanje testenin in testenine preložimo v ponev s kozicami.
- Vse skupaj dobro premešamo, dodatno začinimo, potresemo s preostalim peteršiljem in postrežemo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira