Če si zaželite hitro kosilo, so testenine vedno prava izbira. Recept je hiter in enostaven za pripravo. Uporabite lahko poljubne gobe, najboljša pa bo omaka z mešanico različnih gob.

Sestavine

  • 285 g testenin
  • 2–3 žlice olivnega olja
  • 30 g (2 žlici) masla
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 2–3 stroki česna
  • 400 g mešanih gob
  • 240 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 360 ml  smetane
  • 60 ml belega vina (opcijsko)
  • 1 čajna žlička timijana
  • 25 g naribanega parmezana
  • Sol po okusu
  • Črni poper po okusu
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 3–4 žlice sesekljanega peteršilja

Postopek

  1. V velikem loncu zavrite vodo in jo solite.
  2. Dodajte testenine in jih skuhajte al dente po navodilih na embalaži. Nato jih odcedite in prihranite nekaj vode od kuhanja testenin.
  3. V veliki ponvi na zmernem ognju segrejte maslo in olivno olje.
  4. Dodajte sesekljano čebulo in pražite 2–3 minute, dokler ne postane zlato rjava.
  5. Dodajte sesekljan česen in kuhajte še 1 minuto.
  6. Dodajte narezane gobe, začinite s soljo, poprom in timijanom. Kuhajte 6–7 minut, dokler gobe ne postanejo zlato rjave in mehke.
  7. Dodajte belo vino (če ga uporabljate) in kuhajte, dokler se vino ne zmanjša na polovico.
  8. V ponev dodajte jušno osnovo, smetano, nariban parmezan, sol, poper in muškatni orešček.
  9. Zavrite, nato zmanjšajte ogenj in omako kuhajte, dokler se rahlo ne zgosti.
  10. V omako dodajte odcejene testenine in sesekljan peteršilj. Premešajte, da se testenine enakomerno obložijo z omako.
  11. Če je omaka pregosta, dodajte še malo smetane ali prihranjene vode od kuhanja testenin.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Okusne tunine testenine iz pečice, hiter in dober obrok za vsak dan


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Le tisti z visokim IQ-jem bodo na sliki našli snežaka v 10 sekundah
Naslednji članekKako izboljšati kakovost zraka v zaprtih prostorih?