Če si zaželite hitro kosilo, so testenine vedno prava izbira. Recept je hiter in enostaven za pripravo. Uporabite lahko poljubne gobe, najboljša pa bo omaka z mešanico različnih gob.
Sestavine
- 285 g testenin
- 2–3 žlice olivnega olja
- 30 g (2 žlici) masla
- 1 drobno sesekljana čebula
- 2–3 stroki česna
- 400 g mešanih gob
- 240 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 360 ml smetane
- 60 ml belega vina (opcijsko)
- 1 čajna žlička timijana
- 25 g naribanega parmezana
- Sol po okusu
- Črni poper po okusu
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
- 3–4 žlice sesekljanega peteršilja
Postopek
- V velikem loncu zavrite vodo in jo solite.
- Dodajte testenine in jih skuhajte al dente po navodilih na embalaži. Nato jih odcedite in prihranite nekaj vode od kuhanja testenin.
- V veliki ponvi na zmernem ognju segrejte maslo in olivno olje.
- Dodajte sesekljano čebulo in pražite 2–3 minute, dokler ne postane zlato rjava.
- Dodajte sesekljan česen in kuhajte še 1 minuto.
- Dodajte narezane gobe, začinite s soljo, poprom in timijanom. Kuhajte 6–7 minut, dokler gobe ne postanejo zlato rjave in mehke.
- Dodajte belo vino (če ga uporabljate) in kuhajte, dokler se vino ne zmanjša na polovico.
- V ponev dodajte jušno osnovo, smetano, nariban parmezan, sol, poper in muškatni orešček.
- Zavrite, nato zmanjšajte ogenj in omako kuhajte, dokler se rahlo ne zgosti.
- V omako dodajte odcejene testenine in sesekljan peteršilj. Premešajte, da se testenine enakomerno obložijo z omako.
- Če je omaka pregosta, dodajte še malo smetane ali prihranjene vode od kuhanja testenin.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Okusne tunine testenine iz pečice, hiter in dober obrok za vsak dan
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira