Čokoladno-višnjeva torta brez jajc je odlična izbira za vse, ki iščejo okusno sladico brez uporabe jajc. Sočen čokoladni biskvit, obogaten z višnjami, se odlično dopolnjuje s kremasto vaniljevo kremo in svežimi višnjami.

Sestavine

Za biskvit:

  • 400 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlica kakava
  • 350 ml mleka
  • 1 kozarec višenj (ali 350 g svežih, izkoščičenih)
  • 4–6 žlic kislega džema (npr. marelični)

Za vanilijevo kremo:

  • 3 zavitki vanilijevega pudinga
  • 1 l mleka
  • 150 g sladkorja
  • 250 g masla ali margarine (sobne temperature)

Za dekoracijo:

  • 400 ml sladke smetane za stepanje
  • naribana čokolada
  • čokoladne kroglice (po želji)

Postopek

  1. V skledi zmešajte puding v prahu in sladkor z nekaj žlicami mleka.
  2. Preostalo mleko zavrite, nato vanj vmešajte pudingovo zmes.
  3. Kuhajte ob stalnem mešanju, dokler se puding ne zgosti.
  4. Kremo prelijte v drugo posodo, pokrijte s folijo (da se ne naredi skorja) in pustite, da se ohladi.
  5. Ohlajeno kremo stepite z mikserjem.
  6. Dodajte koščke masla ali margarine sobne temperature in stepajte, dokler ne dobite gladke kreme.
  7. V posodi zmešajte moko, sodo bikarbono in kakav.
  8. Dodajte sladkor in mleko, nato vse skupaj zmiksajte v gladko maso.
  9. Pekač velikosti 21 × 35 cm namastite in pomokajte.
  10. Maso vlijte v pekač in pecite pri 180 °C približno 25 minut.
  11. Ohlajen biskvit vzemite iz pekača in ga natrgajte na večje kose.
  12. V večji skledi biskvit nadrobite s prsti na manjše koščke.
  13. Dodajte višnje in džem ter dobro premešajte, da se biskvit navlaži (po potrebi dodajte več džema).
  14. Na servirni podstavek postavite obroč premera 26 cm.
  15. Tretjino biskvitne zmesi razporedite po dnu in jo rahlo pritisnite.
  16. Čez razporedite tretjino vanilijeve kreme.
  17. Nato dodajte polovico preostalega biskvita in ga spet rahlo pritisnite.
  18. Premažite s polovico preostale kreme.
  19. Dodajte preostanek biskvita, poravnajte in rahlo pritisnite.
  20. Na vrh namažite še zadnjo plast kreme.
  21. Torto postavite v hladilnik čez noč, da se dobro strdi.
  22. Ohlajeni torti odstranite obroč.
  23. Sladko smetano stepite in z njo premažite celotno torto.
  24. Po robovih jo okrasite z dresirno vrečko in po želji dodajte čokoladne kroglice.
  25. Na sredino naribajte čokolado.
  26. Torto postavite v hladilnik do postrežbe.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUstvarjanje družinske fotogalerije z raznolikimi okvirji
Naslednji članekZelenjava in sadje, ki ju lahko gojite v lončkih – tudi v stanovanju na balkonu