Priljubljena jed v različici za tiste, ki ne jedo mesa.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula, sesekljana
- 2 papriki, sesekljani
- 4 skodelice sesekljanih sladkih krompirjev (približno 2 srednje velika)
- 4 stroki česna, sesekljani
- 1 žlica čilija v prahu
- 2 žlički mlete kumine
- 2 žlički curry prahu
- 1/2 žličke morske soli
- 1/4 žličke črnega popra
- 2 pločevinki (po 425 g) pečenih narezanih paradižnikov
- 2 pločevinki (po 425 g) črnega fižola, odcejenega in opranega
- 4 skodelice zelenjavne juhe z manj natrija
- neobvezni dodatki: nariban sir, sesekljan avokado, nasekljana čebula, narezana mlada čebula, svež koriander, kisla smetana
Postopek
- V večjem loncu segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, papriko in sladki krompir ter ščepec soli. Pražite, občasno premešajte, dokler čebula ne postane prosojna in se začne širiti prijeten vonj, približno 5 minut.
- Dodajte sesekljan česen, čili v prahu, kumino, curry prah, malo več soli in črnega popra.
- Dobro premešajte.
- V lonec dodajte paradižnike, črni fižol in zelenjavno juho. Zavrite in nato zmanjšajte ogenj ter kuhajte na majhnem ognju približno 30 minut, občasno premešajte, dokler se čili ne zgosti in postane goste teksture.
- Postrezite v najljubši skledi in dodajte poljubne dodatke, kot so nariban sir, avokado, kisla smetana, mlada čebula ali svež koriander.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: zelo okusno vegetarijansko mineštro, ki fino pogreje v deževnih dneh
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira