Ta preprosta in bogata čokoladna torta brez peke je narejena iz samo treh sestavin! Odličen recept za hitro sladico, ki ne zahteva pečice, a vseeno navduši z intenzivnim okusom temne čokolade in kremasto teksturo.
Sestavine
- 170 g temne čokolade visoke kakovosti
- 375 ml kokosovega mleka
- 220 g ovsenih kosmičev
Postopek
- 8 cm okrogel pekač namastite z maslom ali oljem in dno obložite s peki papirjem. Tudi papir rahlo namastite.
- Čokolado nasekljajte in jo dajte v toplotno odporno skledo.
- V manjši kozici zavrite kokosovo mleko in ga prelijte čez čokolado. Pustite stati 2 minuti, nato pa mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
- V čokoladno maso vmešajte ovsene kosmiče in dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
- Mešanico prelijte v pripravljen pekač in jo pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Nato postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se popolnoma strdi.
- Po želji postrezite s svežim sadjem, oreščki ali kokosovimi kosmiči.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Zdrava sladica: Recept za skutno pecivo brez moke in dodanega sladkorja
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira