Ta enostavna zelenjavna juha je polna okusa in recept uporablja preprosto, vsakodnevno zelenjavo. Ostaja pa dovolj prostora za prilagajanje – uporabite katero koli svežo ali zamrznjeno zelenjavo, ki jo imate pri roki.
Sestavine
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 srednja čebula, sesekljana
- 4 srednje veliki korenčki, olupljeni in narezani
- 3 rebra zelene, narezana
- 4 stroki česna, strti
- 2 žlički italijanskih začimb
- 1 čajna žlička soli
- ½ čajne žličke sveže mletega črnega popra
- 3 krompirji, olupljeni in narezani na kocke
- 1,5 skodelice sesekljanega svežega zelenega fižola
- 2 pločevinki narezanih paradižnikov (ali 4 sveži)
- 2 lovorjeva lista
- 6 do 8 skodelic zelenjavne juhe, odvisno od tega, kako juho želite
- 1 skodelica koruze
- 1 skodelica graha
- 2 do 3 žlice svežega limoninega soka
- ¼ skodelice sesekljanega svežega peteršilja
Postopek
- V velikem loncu na srednje močnem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo, korenje in zeleno ter pražite 4 do 5 minut, dokler se ne zmehčajo.
- Dodajte česen, italijanske začimbe, sol in poper ter pražite še 30 sekund.
- Dodajte krompir, stročji fižol, paradižnik, lovorjev list in juho.
- Mešajte in zavrite, nato zmanjšajte ogenj na nizko, pokrijte in kuhajte 20 minut, dokler se krompir ne zmehča.
- Dodate koruzo in grah, premešate in kuhate še približno 5 do 7 minut.
- Ugasnite ogenj in vmešajte limonin sok in peteršilj.
- Zelenjavno juho nadevate v sklede.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira