Krompirjeva čorba je preprosta in nasitna jed, ki jo lahko pripravite z minimalnimi sestavinami. Odlična je za hladne dni, saj prijetno pogreje in nasiti. Poleg tega je izjemno prilagodljiva – lahko ji dodate različne začimbe ali zelenjavo po okusu.

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 1 čebula
  • 1 korenje
  • 2 stroka česna
  • 1 l zelenjavne ali mesne jušne osnove
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlička sladke paprike
  • Sol in poper po okusu
  • 1 žlica olja ali masla
  • Po želji: malo kisle smetane ali nasekljanega peteršilja za okras

Postopek

  1. Krompir olupite in narežite na manjše kocke. Čebulo, korenje in česen drobno nasekljajte.
  2. V loncu segrejte olje ali maslo. Na njem popražite čebulo, dokler ne postane steklena.
  3. Dodajte korenje in česen ter pražite še 2 minuti.
  4. V lonec stresite narezan krompir, potresite s sladko papriko in dobro premešajte.
  5. Prelijte z jušno osnovo, dodajte lovorjev list, sol in poper po okusu. Kuhajte na zmernem ognju približno 20 minut, dokler krompir ne postane mehak.
  6. Čorbo lahko pustite takšno, kot je, ali pa jo delno spasirate s paličnim mešalnikom za gostejšo teksturo. Po želji dodajte kislo smetano ali svež peteršilj.
  7. Postrezite toplo z rezino kruha ali popečenimi kruhki.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsakdo lahko vidi papige – vendar imate visok IQ, če kameleona najdete v 12 sekundah
Naslednji članekČe se zbujate lačni, je to resen znak, da se z vašim telesom nekaj dogaja