Ta recept združuje klasično tehniko paniranja z nežnimi telečjimi zrezki in kremasto omako, ki jo obogatijo česen, majoneza in kisla smetana. Jed je primerna za posebne priložnosti ali nedeljsko kosilo in jo lahko postrežete s krompirjem, rižem ali zelenjavo.

Sestavine

  • 500 g teletine (zrezki)
  • 3 jajca
  • 4 žlice mleka
  • Moka (za paniranje)
  • Drobtine (za paniranje)
  • 50 g masla
  • Olje za cvrtje
  • Sol in poper po okusu

Za omako:

  • 200 g kisle smetane
  • Majoneza (količina po okusu)
  • 1-2 stroka česna, sesekljana
  • Sveža bazilika (po okusu)
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. Priprava mesa:
    • Telečje zrezke narežite na tanke kose in jih s kladivom za meso potolcite, da postanejo bolj mehki. Zrezke začinite s soljo in poprom.
  2. Priprava paniranja:
    • V skledi stepite jajca in dodajte 4 žlice mleka. Zmes rahlo solite.
    • Vsak zrezek najprej pomokajte, nato pomočite v jajčno mešanico in na koncu povaljajte v drobtinah, da so enakomerno obloženi.
  3. Cvrtje zrezkov:
    • V večji ponvi segrejte olje in dodajte 50 g masla. Ko se maščoba segreje, zmanjšajte temperaturo in v ponev položite panirane zrezke.
    • Zrezke pražite približno 10-12 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Med peko jih obrnite, da se enakomerno zapečejo z obeh strani.
  4. Priprava omake:
    • V skledi zmešajte kislo smetano in majonezo. Dodajte sesekljan česen, svežo baziliko, sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da dobite gladko omako.
  5. Postrežba:
    • Zapečene zrezke postrezite skupaj z omako. Kot prilogo lahko izberete krompir, riž, zelenjavo ali drugo priljubljeno prilogo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako odstraniti madeže deodoranta v nekaj preprostih korakih
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva žirafa, jo lahko najdete v nekaj sekundah?