Ta recept združuje klasično tehniko paniranja z nežnimi telečjimi zrezki in kremasto omako, ki jo obogatijo česen, majoneza in kisla smetana. Jed je primerna za posebne priložnosti ali nedeljsko kosilo in jo lahko postrežete s krompirjem, rižem ali zelenjavo.
Sestavine
- 500 g teletine (zrezki)
- 3 jajca
- 4 žlice mleka
- Moka (za paniranje)
- Drobtine (za paniranje)
- 50 g masla
- Olje za cvrtje
- Sol in poper po okusu
Za omako:
- 200 g kisle smetane
- Majoneza (količina po okusu)
- 1-2 stroka česna, sesekljana
- Sveža bazilika (po okusu)
- Sol in poper po okusu
Postopek
- Priprava mesa:
- Telečje zrezke narežite na tanke kose in jih s kladivom za meso potolcite, da postanejo bolj mehki. Zrezke začinite s soljo in poprom.
- Priprava paniranja:
- V skledi stepite jajca in dodajte 4 žlice mleka. Zmes rahlo solite.
- Vsak zrezek najprej pomokajte, nato pomočite v jajčno mešanico in na koncu povaljajte v drobtinah, da so enakomerno obloženi.
- Cvrtje zrezkov:
- V večji ponvi segrejte olje in dodajte 50 g masla. Ko se maščoba segreje, zmanjšajte temperaturo in v ponev položite panirane zrezke.
- Zrezke pražite približno 10-12 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Med peko jih obrnite, da se enakomerno zapečejo z obeh strani.
- Priprava omake:
- V skledi zmešajte kislo smetano in majonezo. Dodajte sesekljan česen, svežo baziliko, sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da dobite gladko omako.
- Postrežba:
- Zapečene zrezke postrezite skupaj z omako. Kot prilogo lahko izberete krompir, riž, zelenjavo ali drugo priljubljeno prilogo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira