Če ste mislili, da gre le za še eno pito s sirom – se motite. Pod krhko skorjico se skriva povsem nepričakovan, zračen, rahlo sladko-kiselkast nadev, ki spominja na mousse. Popolna kombinacija vanilije, sadja in penaste teksture vas bo prepričala že po prvem grižljaju. Recept je pravzaprav zelo preprost.

Sestavine

Testo:

  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 200 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 žlici kisle smetane
  • 5 rumenjakov

Nadev:

  • 5 beljakov
  • 150 g sladkorja
  • 2 zavojčka pudinga z vanilijevim okusom brez sladkorja (2 × 40 g)
  • 6 žlic olja
  • 1 vanilijev sladkor ali žlička ekstrakta
  • 500 g jagodičevja (maline, borovnice, kupine, višnje …)

Dodatno:

  • sladkor v prahu za posipanje

Sladica, ki vas bo navdušila: Recept za pito z jagodičevjem in puhastim nadevom

Priprava

Testo:

  1. Zmešajte moko s pecilnim praškom in sladkorjem, nato dodajte na lističe narezano hladno maslo ter ga utrite v moko, da dobite drobtine.
  2. Dodajte rumenjake, kislo smetano in vanilijo ter hitro zgnetite v gladko testo.
  3. Testo razdelite v razmerju 60:40. Večji del postavite v hladilnik, manjšega pa v dve manjši kroglici in dajte v zamrzovalnik za vsaj 30 minut.

Nadev:

  1. Stepite beljake v čvrst sneg, postopoma dodajte sladkor in vanilijo.
  2. Vmešajte presejan puding v prahu in nato še olje. Mešajte previdno z lopatko, da ohranite rahlo strukturo snega.

Sestavljanje:

  1. Večji kos testa razvaljajte in položite v pekač, obložen s papirjem za peko.
  2. Po testu razporedite beljakov nadev in enakomerno potresite jagodičevje (zamrznjenega ne odtajajte).
  3. Po vrhu naribajte zamrznjeni manjši del testa.

Peka:

  1. Pecite 15 minut pri 180 °C, nato znižajte temperaturo na 160 °C in pecite še 15 minut.
    Po koncu pečenja izklopite pečico in pustite kolač v njej še 15 minut, nato ga vzemite ven in ohladite.
  2. Potresite s sladkorjem v prahu in razrežite na kocke. Postrezite ohlajeno.

PRIPRAVITE TUDI: Recept za božansko čokoladno mileram torto


Zadnji prispevki

Prejšnji članek7 dni brez mesa: To so spremembe, ki jih bo vaše telo doživelo
Naslednji članekKaj storiti, ko vas opeče sonce: hitra domača pomoč in opozorilni znaki