Goveji zrezki z omako so bogata in okusna jed, ki je idealna za posebne priložnosti ali nedeljska kosila. Sočno meso se počasi duši v lastnih sokovih in juhi, kar ustvarja izvrstno omako, ki dopolni celotno jed.

Sestavine

  • 1500 g govejih zrezkov
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 čajna žlička črnega popra
  • 450 g čebule
  • 5-6 žlic olja za cvrtje
  • 800 ml goveje juhe
  • 20 g koruznega škroba
  • 250 ml vode
  • 30 g masla
  • 2-3 čajne žličke limoninega soka

Postopek

  1. Goveje zrezke dobro posolite in popoprajte. Pustite meso stati na sobni temperaturi vsaj 20 minut, da se začimbe vpijejo.
  2. Čebulo olupite in narežite na tanke rezine. V velikem loncu segrejte 5-6 žlic olja na srednje visoki temperaturi. Dodajte narezano čebulo in jo pražite, dokler ne postane zlato rjava in mehka, približno 10 minut. Nato čebulo odstranite iz lonca in odložite na stran.
  3.  V istem loncu, v katerem ste pražili čebulo, po potrebi dodajte še malo olja. Goveje zrezke na močnem ognju z vseh strani zlato zapečite, približno 5 minut na vsaki strani, da meso dobi lepo zapečeno skorjo.
  4. Meso zalijte z govejo juho in dodajte praženo čebulo nazaj v lonec. Pokrijte in zmanjšajte temperaturo.
  5. Meso počasi dušite približno 2 uri, dokler ni mehko in sočno. Občasno preverite in po potrebi dolijte še malo juhe.
  6. Ko je meso kuhano, ga odstranite iz lonca in postavite na krožnik, da malo počiva. V loncu zmešajte koruzni škrob in vodo, da dobite gladko mešanico, nato pa jo dodajte v sokove v loncu.
  7. Dodajte še maslo in limonin sok ter mešajte, dokler se omaka ne zgosti.
  8. Meso prelijte s pripravljeno omako.
  9. Postrezite s krompirjem, zelenjavo ali prilogo po izbiri.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Le ljudje z izjemnim IQ-jem bodo v 10 sekundah našli golf palico
Naslednji članek5 znakov, da je vaša zveza nezdrava, čeprav se pretvarjate, da je vse v redu