Poleti iščemo lahke, a kljub temu okusne jedi, ki ne obremenijo želodca. Dušene kumare v omaki so preprosta, stara dobra jed, ki jo najbolje poznajo babice – a z nekaj sodobnimi dodatki, kot je kurkuma, dobi poseben, zdravju prijazen značaj. Postrezite jih s krompirjevim pirejem in uživajte v nežni harmoniji okusov.
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 srednje veliki kumari
 - 1 čebula
 - 1 žlica moke
 - olje za praženje
 - ščepec mlete kumine
 - sol in poper po okusu
 - ščepec kurkume in po želji malo karija
 - malo rastlinske smetane
 - zelo zrel paradižnik (ali 1 žlička jabolčnega kisa)
 - svež koper ali peteršilj
 
Priprava
- Kumari olupite, po potrebi prerežite in odstranite zrela semena. Nato ju naribajte na tanke lističe, prav tako čebulo.
 - Kumare in čebulo posolite ter z rokami rahlo pregnetite, da spustijo nekaj vode.
 - V kozici segrejte malo olja, dodajte moko in hitro premešajte – preden se obarva rjavo, dodajte ožete kumare in čebulo ter vse skupaj na hitro popražite.
 - Če imate zelo zrel paradižnik, ga narežite na večje kose in dodajte v kozico skupaj s kumarami.
 - V izvensezonskem času lahko namesto paradižnika dodate žličko jabolčnega kisa.
 - Začinite z malo mlete kumine, ščepcem kurkume (in po želji kančkom karija), poprom in po okusu še s soljo.
 - Zalijte z majhno količino vode, da se kumare lepo dušijo pod pokrovom.
 - Po približno 10 minutah dodajte nasekljan koper ali peteršilj ter rastlinsko smetano.
 - Premešajte in kuhajte še nekaj minut.
 - Postrezite toplo – najbolje se prileže v družbi kremastega krompirjevega pireja.
 

Zadnji prispevki
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
 - Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
 - Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
 - Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
 - Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
 - Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
 
            















































