Ni prave jeseni brez jabolčne pite. Tokrat pripravite malo drugačno, takšno, ki je super kremasta, sočna, polna jabolk in bo navdušila čisto vsakega.
Sestavine
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- sol
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 100 ml mleka
- 80 g pšenične moke
- 25 g stopljenega masla
- limonina in pomarančna lupina (neobvezno)
Postopek
- V skledo damo jajci.
- Dodamo sol in sladkor ter dobro premešamo.
- Ko je zmes puhasta, dodamo še mleko, stopljeno maslo in nadaljujemo z mešanjem.
- Previdno in počasi dodamo moko in jo z električnim mešalnikom premešamo počasi.
- Dodamo še pecilni prašek in limonino ter pomarančno lupinico za še boljši okus.
- Jabolka očistimo in olupimo ter narežemo na tanke krhlje.
- Vmešamo jih v zmes testa, tako da je čisto vsak krhelj obdan s testom.
- Pekač premažemo z maslom in vanj dodamo jabolčne krhlje.
- Prelijemo s stopljenim maslom in pečemo na 180 stopinjah 60 minut.2
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni
- Jesenski kolač z jabolki in orehi, ki bo kuhinjo napolnil s prečudovitim vonjem
- Test osebnosti: To, kaj najprej vidite, razkrije resnico o vas
- 6 učinkovitih rešitev, s katerimi se znebite smrdljivih hroščev za vedno