Jesen je tukaj in z njo je prišel tudi kostanj. Odličen plod, ki si ga lahko privoščimo v jedeh ali kar samega. Navadno se peče zunaj, na odprtem ognju, a če te možnosti nimate, ga lahko pripravite v pečici, v mikrovalovni pečici ali kar v ponvi.
Priprava kostanja v ponvi
Vzemite 500 gramov kostanja in jih z nožem zarežite, da med peko ne počijo.
Nato kostanj dobro operemo s hladno vodo, da odstranimo razne ostanke in prah.
Kostanj damo v ponev in dodamo majhen kozarec vode (približno 50 ml), da začnemo kuhati. Ponev pokrijemo in postavimo na srednji ogenj. Kuhajte 10 minut. Po 5 minutah dodajte še en kozarec vode (približno 50 ml). Za prijeten okus dodajte sol. Pustite, da se kostanj kuha še nekaj dodatnih minut, dokler ni mehak in okusen.
Zadnji prispevki
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar