Ta klasična enolončnica z govejim mesom je odlična izbira za toplo in nasitno kosilo ali večerjo. S počasnim kuhanjem v kotličku pridobimo bogato aromo in mehko meso, ki se kar topi v ustih.
Sestavine
- 1 kg govejega mesa (vrat ali pleče)
- 500 g čebule
- 2 kosa korenčka
- 1 lovorjev list
- Začimbe: sol, poper, vegeta ali zelenjava po želji
- Malo olja za praženje
- Voda po potrebi
Postopek
- Meso narežemo na kocke in ga začinimo s soljo, poprom in malo olja. Po želji ga pustimo marinirati v hladilniku, dokler ga ne uporabimo.
- Čebulo in korenček nasekljamo na kocke. Uporabimo 500 g čebule na 1 kg mesa za bogat okus.
- V segret kotliček dodamo malo olja in najprej pražimo čebulo približno 10 minut, dokler ne postekleni.
- Nato dodamo meso, dobro premešamo in pražimo skupaj na majhnem ognju približno 30 minut. Meso in čebula bosta spustila sok, zato ni potrebno dodajati tekočine.
- Po 30 minutah prilijemo vodo, da prekrije meso, in pustimo, da zavre. Dodamo lovorjev list.
- Kuhamo na nizkem ognju 3–5 ur, odvisno od želene mehkobe mesa, in po potrebi prilivamo vodo.
- Ko je enolončnica kuhana in je gostota soka ustrezna, jed začinimo s soljo, poprom in vegeto. Dobro premešamo in kuhamo še 10 minut, da se začimbe vpijejo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira