Ta klasična enolončnica z govejim mesom je odlična izbira za toplo in nasitno kosilo ali večerjo. S počasnim kuhanjem v kotličku pridobimo bogato aromo in mehko meso, ki se kar topi v ustih.

Sestavine

  • 1 kg govejega mesa (vrat ali pleče)
  • 500 g čebule
  • 2 kosa korenčka
  • 1 lovorjev list
  • Začimbe: sol, poper, vegeta ali zelenjava po želji
  • Malo olja za praženje
  • Voda po potrebi

Postopek

  1. Meso narežemo na kocke in ga začinimo s soljo, poprom in malo olja. Po želji ga pustimo marinirati v hladilniku, dokler ga ne uporabimo.
  2. Čebulo in korenček nasekljamo na kocke. Uporabimo 500 g čebule na 1 kg mesa za bogat okus.
  3. V segret kotliček dodamo malo olja in najprej pražimo čebulo približno 10 minut, dokler ne postekleni.
  4. Nato dodamo meso, dobro premešamo in pražimo skupaj na majhnem ognju približno 30 minut. Meso in čebula bosta spustila sok, zato ni potrebno dodajati tekočine.
  5. Po 30 minutah prilijemo vodo, da prekrije meso, in pustimo, da zavre. Dodamo lovorjev list.
  6. Kuhamo na nizkem ognju 3–5 ur, odvisno od želene mehkobe mesa, in po potrebi prilivamo vodo.
  7. Ko je enolončnica kuhana in je gostota soka ustrezna, jed začinimo s soljo, poprom in vegeto. Dobro premešamo in kuhamo še 10 minut, da se začimbe vpijejo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za Chai Latte – napitek, ki bo izboljšal počutje in vas ogrel
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste skriti bumerang našli v 10 sekundah