Ta sveža in lahka zelenjavna mineštra s tortelini, šparglji in pestom je polna okusov ter popolna za hiter obrok. Zmešajte vse sveže sestavine in uživajte v hranljivi, a preprosti jedi, ki je kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 2 žlici olivnega olja
- 1 šopek zelene čebule (samo beli in svetlo zeleni deli, sesekljani)
- 1 velik korenček (olupljen in narezan na kocke)
- 2 stebli zelene (narezani na kocke)
- 1 šopek špargljev (narezanih na koščke)
- 2 bučki (narezani na kocke)
- 1 pločevinka fižola
- 1 skodelica belega vina
- 1 kos skorje Parmiggiano Reggiano
- 3 skodelice mlade špinače (oprane, posušene in grobo narezane)
- ¼ skodelice pesta
- 6 skodelic piščančje ali zelenjavne osnove
- ½ skodelice graha
- 1 skodelica tortelinov s sirom in špinačo ali druge posušene testenine
- Sol in poper po okusu
Postopek
- V velikem loncu za juho segrejte olivno olje na zmernem ognju.
- Dodajte sesekljano zeleno čebulo, korenček in zeleno ter jih pražite, dokler niso mehki in prosojni, približno 5 minut.
- Prilijte belo vino in pustite, da vre približno minuto, da alkohol izhlapi.
- Dodajte osnovo skupaj z odcejenim fižolom in skorjo parmezana ter zavrite.
- Dodajte sesekljane bučke in šparglje, nato kuhajte približno 10 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
- Vmešajte torteline in kuhajte še 7-8 minut, dokler niso kuhani.
- Dodajte špinačo, grah in pesto ter kuhajte še 1 minuto.
- Juho začinite s soljo in poprom po okusu.
- Odstranite skorjo parmezana in juho postrezite vročo, potreseno s sveže naribanim Parmiggiano Reggianom, če želite.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira