Ta sveža in lahka zelenjavna mineštra s tortelini, šparglji in pestom je polna okusov ter popolna za hiter obrok. Zmešajte vse sveže sestavine in uživajte v hranljivi, a preprosti jedi, ki je kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 šopek zelene čebule (samo beli in svetlo zeleni deli, sesekljani)
  • 1 velik korenček (olupljen in narezan na kocke)
  • 2 stebli zelene (narezani na kocke)
  • 1 šopek špargljev (narezanih na koščke)
  • 2 bučki (narezani na kocke)
  • 1 pločevinka fižola
  • 1 skodelica belega vina
  • 1 kos skorje Parmiggiano Reggiano
  • 3 skodelice mlade špinače (oprane, posušene in grobo narezane)
  • ¼ skodelice pesta
  • 6 skodelic piščančje ali zelenjavne osnove
  • ½ skodelice graha
  • 1 skodelica tortelinov s sirom in špinačo ali druge posušene testenine
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. V velikem loncu za juho segrejte olivno olje na zmernem ognju.
  2. Dodajte sesekljano zeleno čebulo, korenček in zeleno ter jih pražite, dokler niso mehki in prosojni, približno 5 minut.
  3. Prilijte belo vino in pustite, da vre približno minuto, da alkohol izhlapi.
  4. Dodajte osnovo skupaj z odcejenim fižolom in skorjo parmezana ter zavrite.
  5. Dodajte sesekljane bučke in šparglje, nato kuhajte približno 10 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
  6. Vmešajte torteline in kuhajte še 7-8 minut, dokler niso kuhani.
  7. Dodajte špinačo, grah in pesto ter kuhajte še 1 minuto.
  8. Juho začinite s soljo in poprom po okusu.
  9. Odstranite skorjo parmezana in juho postrezite vročo, potreseno s sveže naribanim Parmiggiano Reggianom, če želite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so skrivnosti, ki vas bodo obvarovale pred prehladom
Naslednji članekTukaj je 5 načinov, kako lahko to jesen uporabite buče