Zadnji teden novembra je kot ustvarjen za tople, domače obroke, ki pogrejejo in razveselijo ob koncu dneva. Narava se umirja, dnevi so vse krajši, mi pa si lahko vzamemo več časa za kuhinjo, za dišeče juhe, pečene dobrote in okusne sezonske jedi. Pred vami je tedenski jedilnik, ki prinaša preproste, a hkrati raznolike ideje za kosila in večerje – takšne, ki bodo razveselile vso družino in polepšale ta zadnji, skoraj praznični del novembra. Okusne jedi nas čakajo.
Ponedeljek
V ponedeljek naj bo kosilo preprosto. Že tako se je težko vrniti po vikendu nazaj na delo, zato naj bo kosilo hitro pripravljeno. Naredite testenine, pripravljene v enem loncu.

Torek
V torek pripravite kremno juho, ki združuje bogate okuse piščanca, sveže zelenjave, nežne špinače in mehkih krompirjevih njokov. Je preprosta za pripravo in popolna izbira za hladne dni, ko si zaželite nekaj toplega, kremastega in nasitnega.
Sreda
V sredo pripravite kotlete, pečene v pečici skupaj z rižem, ki združujejo bogate okuse mariniranega telečjega mesa, sočnega riža in zelenjave. Jed je preprosta za pripravo, a hkrati dovolj posebna, da bo razveselila vso družino in popestrila sredino tedna.

Četrtek
V četrtek pripravite široke rezance s slanino in jajci, ki združujejo bogat okus hrustljave slanine, kremaste omake iz smetane in parmezana ter mehko poširano jajce, ki jedi doda še piko na i. To je popoln obrok za razvajanje sredi tedna, ko si zaželite nečesa resnično dobrega in domačega.
Petek
V petek naj bo dan za jed na žlico. Pripravite zelenjavno mineštro, ki bo navdušila tudi tiste, ki sicer niso največji ljubitelji zelenjave. Polna barv, okusov in dišav bo odlična izbira za konec tedna, ko se prileže nekaj lahkega, a hkrati krepčilnega in domačega.

Sobota
V soboto pripravite piščančjo obaro, okusno enolončnico iz sočnih kosov piščanca, bogate zelenjave in aromatičnih začimb. Je odlična izbira za topel in nasiten obrok v hladnejših dneh, ki bo pogrel telo in razveselil vso družino.
Nedelja
V nedeljo pripravite piščančjo rolado v grahovi omaki, ki združuje sočne piščančje zvitke, polnjene s šunko in mehkim belim sirom, ter kremasto grahovo omako. S svojo preprosto pripravo in bogatimi okusi je idealna izbira za sproščeno nedeljsko kosilo, ki bo navdušilo vso družino.

















































