Te preproste mini sirove tortice so prava sladica za ljubitelje kremnih stvari. Maslena podloga iz graham krekerjev se odlično ujema z bogatim, a nežnim nadevom iz kremnega sira, medtem ko domača češnjeva omaka doda sladko piko na i.

Sestavine

Za podlogo iz graham krekerjev:

  • 1 ½ skodelice drobtin graham krekerjev (približno 12 celih krekerjev)
  • 1 žlica sladkorja
  • 8 žlic stopljenega masla

Za nadev iz kremnega sira:

  • 450 g kremnega sira, sobna temperatura
  • 2/3 skodelice sladkorja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 skodelica smetane za stepanje

Češnjev preliv (po želji):

  • Domača češnjeva omaka ali kupljen češnjev preliv

Postopek

  • Pripravite podlogo:
    • Pekač za mafine obložite s papirnatimi podlogami.
    • Zmešajte drobtine graham krekerja, sladkor in stopljeno maslo. Mešanico enakomerno razdelite med podloge (približno 2 žlici na podlogo) in trdno pritisnite, da nastane dno.
  • Pripravite nadev:
    • Z električnim mešalnikom stepajte kremni sir in sladkor na srednji do visoki hitrosti približno 3 minute, dokler ne postane gladko in puhasto.
    • Dodajte kislo smetano in limonin sok ter mešajte še eno minuto.
    • V ločeni posodi stepajte smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi, nato jo nežno vmešajte v kremno mešanico.
  • Sestavite tortice:
    • Kremni nadev enakomerno razdelite med podloge za mafine, ga poravnajte in ohladite v hladilniku vsaj 6 ur ali čez noč.
  • Postrežba:
    • Pred serviranjem tortice previdno odstranite iz papirnatih podlog. Na vrh vsake tortice dodajte žlico ohlajene češnjeve omake.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNe čakajte na praznike, kokosove piškote naredite že danes
Naslednji članekDubajska čokolada – recept, kako jo pripravite kar sami doma