​Limonin kolač s kislo smetano je sladica, ki združuje osvežujoč okus limone z bogato teksturo kisle smetane, je enostaven za pripravo in zelo dobrega okusa.

Sestavine

Sestavine za testo:

  • 400 g moke (pol gladke, pol ostre)​
  • 200 g hladnega masla​
  • 150 g sladkorja v prahu​
  • 1 žlica kisle smetane​Moja mala kuhinja+1Moja mala kuhinja+1
  • 1 jajce​
  • Naribana lupinica ene limone​

Sestavine za nadev:

  • 500 g kisle smetane​
  • 150 g sladkorja​
  • 500 ml mleka​
  • 2 zavojčka vanilijevega pudinga​
  • Sok ene limone​

Postopek

Priprava testa:

  1. V skledi zmešajte moko, sladkor v prahu in naribano limonino lupinico.​
  2. Dodajte na kocke narezano hladno maslo in ga s prsti vtrite v moko, da dobite drobtinasto zmes.​
  3. Dodajte jajce in žlico kisle smetane ter zgnetite gladko testo.​
  4. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.​
  5. V manjši posodi zmešajte prašek za puding in sladkor ter dodajte nekaj žlic mleka, da dobite gladko zmes.​
  6. Preostalo mleko segrejte do vretja, nato vanj vmešajte pripravljeno pudingovo zmes.
  7. Kuhajte približno 3 minute, da se zgosti.​
  8. Puding prelijte v drugo posodo, pokrijte s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica, in pustite, da se ohladi.​
  9. Ko je puding ohlajen, ga zmešajte z mikserjem, dodajte sok ene limone in kislo smetano
  10. ter mešajte, dokler ne dobite enotnega nadeva.​
  11. Pečico segrejte na 170 °C.​
  12. Testo razdelite na dva enaka dela.​
  13. Vsak del razvaljajte na velikost pekača (približno 20×30 cm).​
  14. Pekač namastite z maslom in vanj položite prvo plast testa. Testo večkrat prebodite z vilicami.​
  15. Na prvo plast testa enakomerno razporedite nadev.​
  16. Prek nadeva položite drugo plast testa, ki jo prav tako prebodite z vilicami.​
  17. Kolač pecite v predhodno segreti pečici približno 40 minut, dokler ne dobi zlato rjave barve.​
  18. Po peki pustite kolač, da se popolnoma ohladi.​
  19. Pred serviranjem ga posujte s sladkorjem v prahu.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Mini limonini kolački z jagodnim prelivom, ki so noro dobri


Zadnji prispevki

Prejšnji članekMnogi jih zavržejo, a semena limon lahko uporabite na več različnih načinov
Naslednji članekKateri krompir je najboljši za pomfri in kako ga pripraviti, da bo hrustljav