Limonin kolač s kislo smetano je sladica, ki združuje osvežujoč okus limone z bogato teksturo kisle smetane, je enostaven za pripravo in zelo dobrega okusa.
Sestavine
Sestavine za testo:
- 400 g moke (pol gladke, pol ostre)
- 200 g hladnega masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kisle smetaneMoja mala kuhinja+1Moja mala kuhinja+1
- 1 jajce
- Naribana lupinica ene limone
Sestavine za nadev:
- 500 g kisle smetane
- 150 g sladkorja
- 500 ml mleka
- 2 zavojčka vanilijevega pudinga
- Sok ene limone
Postopek
Priprava testa:
- V skledi zmešajte moko, sladkor v prahu in naribano limonino lupinico.
- Dodajte na kocke narezano hladno maslo in ga s prsti vtrite v moko, da dobite drobtinasto zmes.
- Dodajte jajce in žlico kisle smetane ter zgnetite gladko testo.
- Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.
- V manjši posodi zmešajte prašek za puding in sladkor ter dodajte nekaj žlic mleka, da dobite gladko zmes.
- Preostalo mleko segrejte do vretja, nato vanj vmešajte pripravljeno pudingovo zmes.
- Kuhajte približno 3 minute, da se zgosti.
- Puding prelijte v drugo posodo, pokrijte s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica, in pustite, da se ohladi.
- Ko je puding ohlajen, ga zmešajte z mikserjem, dodajte sok ene limone in kislo smetano
- ter mešajte, dokler ne dobite enotnega nadeva.
- Pečico segrejte na 170 °C.
- Testo razdelite na dva enaka dela.
- Vsak del razvaljajte na velikost pekača (približno 20×30 cm).
- Pekač namastite z maslom in vanj položite prvo plast testa. Testo večkrat prebodite z vilicami.
- Na prvo plast testa enakomerno razporedite nadev.
- Prek nadeva položite drugo plast testa, ki jo prav tako prebodite z vilicami.
- Kolač pecite v predhodno segreti pečici približno 40 minut, dokler ne dobi zlato rjave barve.
- Po peki pustite kolač, da se popolnoma ohladi.
- Pred serviranjem ga posujte s sladkorjem v prahu.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Mini limonini kolački z jagodnim prelivom, ki so noro dobri
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira