Ta preprost in okusen recept za pečen krompir je popoln za prilogo k vsakemu obroku. Kombinacija timijana, česna in ekstra deviškega olivnega olja ustvari aromatično jed, ki jo bodo vsi vzljubili.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • Ekstra deviško olivno olje (po okusu)
  • Sol (po okusu)
  • Poper (po okusu)
  • Timijan (po okusu)
  • 2 stroka česna

Postopek

  1. Krompir olupimo in narežemo na enakomerno velike koščke.
  2. V loncu zavremo vodo, dodamo krompir in ga kuhamo približno 7 minut. Nato krompir odcedimo in prestavimo v večjo skledo.
  3. V skledo s krompirjem dodamo ekstra deviško olivno olje, sol, poper in timijan. Vse skupaj dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo po krompirju.
  4. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo krompir.
  5. Dodamo stroka česna (cel ali rahlo stisnjen) ter nekaj vejic timijana. Po vrhu pokapamo še malo olivnega olja.
  6. Pekač s krompirjem prestavimo v pečico, ogreto na 190°C, in pečemo približno 40 minut, dokler krompir ne postane zlato rjav in hrustljav.
  7. Krompir serviramo na krožniku kot prilogo ali samostojno jed.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da losa na sliki ne najdete v 15 sekundah
Naslednji članekPrenosni grelniki so lahko v pomoč, vendar jih nikoli ne postavljajte na to mesto