Ta preprost in okusen recept za pečen krompir je popoln za prilogo k vsakemu obroku. Kombinacija timijana, česna in ekstra deviškega olivnega olja ustvari aromatično jed, ki jo bodo vsi vzljubili.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- Ekstra deviško olivno olje (po okusu)
- Sol (po okusu)
- Poper (po okusu)
- Timijan (po okusu)
- 2 stroka česna
Postopek
- Krompir olupimo in narežemo na enakomerno velike koščke.
- V loncu zavremo vodo, dodamo krompir in ga kuhamo približno 7 minut. Nato krompir odcedimo in prestavimo v večjo skledo.
- V skledo s krompirjem dodamo ekstra deviško olivno olje, sol, poper in timijan. Vse skupaj dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo po krompirju.
- Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo krompir.
- Dodamo stroka česna (cel ali rahlo stisnjen) ter nekaj vejic timijana. Po vrhu pokapamo še malo olivnega olja.
- Pekač s krompirjem prestavimo v pečico, ogreto na 190°C, in pečemo približno 40 minut, dokler krompir ne postane zlato rjav in hrustljav.
- Krompir serviramo na krožniku kot prilogo ali samostojno jed.
















































